Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 24 17 28 21
Uit 20 18 10 13
9
0
-
6
1
thuis uit
90 punten 61
11 fouten 18
8 steals 7
48 rebounds 30

Een gehandicapt Donar heeft op de zondagmiddag goede zaken gedaan voor de eindstand, want het versloeg Apollo Amsterdam met gemak: 90-61. Die overwinning was voldoende voor de hoogste positie in de eindrangschikking.

Donar moest het stellen zonder de licht geblesseerde Evan Bruinsma en Bradford Burgess, zodat Rienk Mast mocht starten. En dat deed hij uitstekend, want veruit de meeste scores in de openingsfase waren voor hem. Na de sterke start dachten de Groningers zich een iets minder stringente defensie te kunnen veroorloven, zodat het tweede kwart naar de Amsterdammers ging.

Blijkbaar werd er in de kleedkamer besloten dat dit niet kon. Een 14-0 run maakte aan de Amsterdamse ambities een einde en de acht Groningse spelers (Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans speelden met het DTL team) konden de voorsprong nog wat verder uitbreiden. Aangezien coach Fayherbe had besloten zijn lange mannen niet meer op te stellen, kon Donar naar hartelust van dichtbij scoren. Zodoende waren Drago Pasalic en Rienk Mast de topscorers van deze wedstrijd, hoewel een eervolle vermelding gaat naar Teddy Gipson, die een paar maal op onnavolgbare wijze zijn directe tegenstander in de luren legde.

De winst betekent dat Donar niet meer hoeft om te kijken en de resterende twee ontmoetingen nu vrijuit kan spelen.

Meer over deze wedstrijd vindt u hier en misschien wilt u de statistieken nog eens bestuderen?

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS