Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 24 20 17 22
Uit 24 17 17 22
8
3
-
8
0
thuis uit
83 punten 80
24 fouten 23
4 steals 6
45 rebounds 33

Donar kon zichzelf nauwelijks verwijten maken na de uitschakeling in de Europe Cup tegen Reyer Venezia. 

De Groningers vochten vanaf de start voor elke bal, ondersteund door een orkaan van geluid vanaf de 100% gevulde tribunes. Ondanks de hoge score in het eerste kwart verdedigden beide teams goed. Het was aan de (iets te open) driepunters van de Italianen te wijten dat Donar (nog) geen voorspong kon nemen. Iets later lukte dat dan wel, maar Venezia wist het verschil steeds binnen de vijf punten te houden en met zulke ervaren spelers was dat voor hen niet iets om heel erg nerveus van te worden.

Brandyn Curry speelde een veel betere partij dan bij de heenwedstrijd en was dus weer ouderwets een plaag voor de Venetiaanse defensie. Ondersteund door o.a. Evan Bruinsma bleef de thuisploeg fanatiek aandringen. Toch lukte het pas in de slotkwart om een beetje afstand te nemen van de gasten. De 10 punten verschil die Donar nodig had stonden op het bord, maar Reyer liet zich niet gek maken en kwam met nog enkele minuten op de klok terug tot vijf. Enkele (wanhoops)pogingen hadden geen effect meer en zo moesten Braal c.s. genoegen nemen met een 83-80 overwinning.

Maar wat heet genoegen nemen wanneer Donar, de nummer 67 van Europa, de nummer 12 weet te verslaan?

Coach Braal herhaalde dat de kleine dingen nét niet goed genoeg gingen en bedankte het publiek dat volgens hem het hele seizoen een bijzondere factor was geweest, iets dat door zijn tegenstrever Walter de Raffaele met groot respect werd bevestigd.

Voor meer verslag klikt u hier en de statistieken van de ontmoeting kun u vinden op deze plek.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS