Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 7 10 12
Uit 15 7 31 17
4
6
-
7
0
thuis uit
46 punten 70
16 fouten 16
7 steals 4
35 rebounds 47

Donar maakt het verschil in derde kwart tegen Aris.

Vermoeid na de gisteren verloren wedstrijd tegen ZZ Leiden en het vooruitzicht van de belangrijkste wedstrijd van het jaar tegen Reyer Venezia reist Donar vandaag richting het Kalverdijkje voor de derby tegen Aris Leeuwarden. Het woord moe is gevallen en dat toont zich op het veld. Donar schiet tegen een zeer laag percentage, de aanvallen zijn traag en de verdediging is in de eerste helft als een open huis. Zo wint Aris het eerste kwart en een tweede kwart van 7 tegen 7 is alles zeggend.

In de tweede helft moet het anders bij Donar. Vertaald betekent dat strakker verdedigen en kansen afmaken. De Groningers winnen het derde kwart ruim, via een 13-0 run, en leggen daarmee de basis voor de winst. Het laatste kwart kan freewheelend worden volgemaakt. Daarin laat Rienk Mast een prachtig block zien en een driepunter en ook Sjoerd Koopmans komt tot scoren. Als Donar de wedstrijden tegen de ploegen die niet in de top 4 staan wint is de eerste plek in de eindrangschikking zeker gesteld.

De statistieken: klik hier.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS