Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 28 14 24 16
Uit 21 22 14 15
8
2
-
7
2
thuis uit
82 punten 72
25 fouten 20
7 steals 5
32 rebounds 41

De voorbereidingen bij de vele meegereisde fans waren in elk geval zeer geslaagd en gezellig. Daar lag het dus niet dat Donar erg zwak aan de wedstrijd begon. De thuisploeg was in de eerste minuten superieur en kon via goeie screens en pick and rolls de lange en atletische mannen onder het bord eenvoudig vinden. Pas na geruime tijd wisten ook de Groningers te scoren, maar de defensie bleef tamelijk grote gaten vertonen. Gelukkig kon Bradford Burgess aan het eind van het kwart iets terugdoen en knalde er in de buzzer nog een drietje in: 28-21.

De periode Burgess ging nog even door. Via een paar drietjes, een steal en een gewone score kwam Donar zowaar op voorsprong. De Donar-defensie stond nu ook beter en daardoor duurde het ruim vier minuten voordat Venezia weer kon scoren. Daarna liepen de Venetianen weer wat uit, vooral omdat Donar de aangeboden kansen (lay-ups, vrije worpen) niet verzilverde. Gelukkig was daar de ervaren en trefzekere Drago Pasalic die er mede voor zorgde dat Donar bij rust gewoon voor stond: 42-43.

De start van het derde kwart was wederom zwak. Een eenvoudige lay-up werd gemist, er werden wat overbodige fouten gemaakt en de bal werd weggegooid. De time-out sorteerde effect en Donar kon aansluiting houden. Even later was het dan de thuisploeg die strakker begon te verdedigen. Vooral Brandyn Curry was daarvan het slachtoffer, want hij kon absoluut geen potten breken. Ook Bruinsma had duidelijk veel aandacht gekregen bij de video-analyse, want die kwam in het geheel niet in het stuk voor. De kwartstand 66-57 was vooral het gevolg van het beroerde vrije worp schieten van Donar, want verdedigend zag het er allemaal best acceptabel uit.

Het vierde kwart startte rommelig. Missers en fouten bepaalden het beeld, eer Teddy Gipson op aangeven van Curry kon scoren. Halverwege het kwart dreigde Reyer even weg te lopen (verschil 13), maar Donar kwam vooral door toedoen van Teddy Gipson sterk terug tot 6 verschil. Daarna werden weer vier vrije worpen op rij gemist, zodat het verschil terug opliep tot 10. En na nog enkele wederzijdse scores was dat ook het verschil in de eindstand: 82-72. Ondanks de op papier redelijke stand had het er aanzienlijk beter voor kunnen staan als Donar de vrije worpen beter benut had. Alleen op het gebied van rebounds deed Donar het beter dan de sterke opponent.

Donar staat nu voor de taak om dit verschil goed te maken in het uitverkochte MartiniPlaza, volgende week donderdag 19 april.

Bekijk hier de statistieken van de wedstrijd.

Voor meer wedstrijdverslag klikt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS