Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 28 13 32
Uit 15 17 12 21
8
9
-
6
5
thuis uit
89 punten 65
15 fouten 18
11 steals 4
43 rebounds 26

Donar wint in matig duel van Rotterdam.

De boog kan niet altijd gespannen zijn, zeker niet vanwege het moordende wedstrijdschema waarin Donar de hele competitie in Nederland en Europa al verwikkeld is. Een paar dagen na de kraker tegen Cluj Napoca zitten er toch weer zo’n 3500 toeschouwers in MartiniPlaza te kijken bij de wedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam.

De Rotterdammers treden aan zonder de geblesseerde Ties Theeuwkens en Micheal Madanly, maar komen door scores van Trevor Setty toch op voorsprong bij 7-8. Bij die stand komt de passing rond de bucket van Donar weer eens prachtig uit de verf. Resultaat is een rake driepunter van Sean Cunningham. Het is de uitstekend verdedigende Bradford Burgess die de voorsprong van 16-15 op het bord zet.

Toch is coach Braal niet tevreden over de concentratie bij de Groningers. Het spel is slordig en leidt tot gemiste schoten en turnovers. Gedurfd plaatst de kleine Curry een layup over de veel langere Robert Krabbendam. Donar verdeelt de scores over vele spelers, bij Rotterdam gaat Trevor Setty bijna solo naar 16 punten.

Het derde kwart start met maar liefst vier succesvolle hookshotjes van Thomas Koenis. Drago Pasalic toont de gebrekkige concentratie door een balletje van dichtbij over de ring heen te plaatsen. Hem wil weinig lukken, net als bij Arvin Slagter. Maar komen Teddy Gipson, Evan Bruinsma of Brandyn Curry in het veld, dan is het vuur meteen weer terug. Als het scoren door Trevor Setty stopt bij Rotterdam, neemt Kanda (14 pnt) het knap over. Voor Donar scoort Rienk Mast mooie inleggers voor 6 punten. Niet de mooiste wedstrijd, maar ook die moeten worden gewonnen.

Scores Donar: Bruinsma 17, Curry 14, Koenis 10, Cunningham 10. Rebounds: Koenis 9, Burgess 7, Bruinsma 7. Assists: Curry 6, Gipson 4, Dourisseau 4.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS