Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 11 15 12 17
Uit 24 17 18 27
5
5
-
8
6
thuis uit
55 punten 86
18 fouten 15
10 steals 6
24 rebounds 36

Donar deelt tik uit in Zwolle.

In het Theater van de Sport te Zwolle speelt Donar, ditmaal voor de competitie, deel twee van het drieluik tegen Landstede Basketbal.

Het is Sean Cunningham die de wedstrijd opent met een fraaie driepunter. Sherron Dorsey Walker doet dat voor de gastheren waardoor de stand weer gelijk is. Landstede verdedigt fel, maar de spelers van Donar kunnen in deze fase niet missen. Driepunters van Jason Dourisseau, Thomas Koenis en weer Cunningham zijn allemaal raak. De defense van Donar staat bovendien goed. De Zwollenaren worden tot verre schoten gedwongen. Hun inside outside spelletje werkt ook niet, omdat de pass naar buiten goed wordt afgeschermd. Als Drago Pasalic onder het bord bediend wordt door Brandyn Curry kan hij het verschil al op tien punten (8-18) zetten. Pasalic scoort er nog een verre driepunter overheen, waardoor het kwart op 11-24 eindigt.

In het tweede deel lijkt er een schitterende aanval van Donar aan te komen. De bal gaat over vele schijven rond de Zwolse bucket, maar helaas mislukt de opzet. De meegereisde fans krijgen seconden later toch een hoogstandje te zien als Arvin Slagter knalhard naar Pasalic passt, die wederom van dichtbij de bal in de basket kan leggen. Tijd voor Bradford Burgess om twee succesvolle driepunters af te vuren. Echter, bij 15-34 zet Zwolle een run in gang van zes onbeantwoorde punten. Coach Erik Braal grijpt meteen in. De spelers van Zwolle mogen niet langer vanachter de perimeter aanleggen, behalve center Ralf De Pagter. Die legt twee maal vrijstaand aan en mist. Evan Bruinsma zoekt juist de basket op en is evenzo vaak succesvol. Rust 26-41.

Het derde kwart kent slordige momenten. Zo krijgt Thomas Koenis drie snelle fouten toebedeeld, maken Schilder (Landstede) en Slagter (Donar) onsportieve fouten en krijgt Curry bij zijn lay-up geen bonus, terwijl hij zwevend door de lucht flink opzij wordt geduwd. Mooi is de krachtige inlegger van Burgess. De verdediging van de Groningers staat nog steeds goed: de tegenstander komt niet verder dan een schotpercentage van 28 procent (tegen 57 procent van Donar).

Drago Pasalic laat bij de start van het laatste kwart een paar mooie acties zien. Zijn bulletpass dwars door de paint richting de scorende Bruinsma, en later een onverdedigbaar baby-hookje. Ook Dourisseau komt goed door. Eerst een score onder het bord op aangeven van Curry, gevolgd door een fraaie alley-oop via dezelfde kleine spelverdeler. Landstede scoort nog maar mondjesmaat. Nigel Van Oostrum toont de onmacht van zijn ploeg door een onsportieve fout op Dourisseau te maken. De mooiste actie van de wedstrijd komt dan toch weer uit de passing game. Net als in MartiniPlaza weten de Zwollenaren niet waar te kijken, zo snel gaat de bal rond. En weer staat aan het eind van de wedstrijd Arvin Slagter vogelvrij om aan te leggen. Swishhhhh… zegt het netje!

Scores Donar: Bruinsma 16, Pasalic 14, Dourisseau 13. Rebounds: Bruinsma 7, Curry 7, Pasalic 6. Assists: Curry 8, Cunningham 4, Slagter 4, Koenis 4.

Foto's BWT

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS