Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 18 14 23
Uit 9 11 21 15
7
8
-
5
6
thuis uit
78 punten 56
10 fouten 13
10 steals 7
43 rebounds 28

Donar ging goed van start. Met aardige verdedigende acties en snelle driepunters liep de thuisploeg snel weg bij de gasten, die het zonder Tjoe de Paula moesten doen. Alleen Quenterian McConico kon wat terugdoen met een paar mooie dunks. Het einde van het kwart 23-9 deed hopen dat de wedstrijd een flitsend vervolg zou krijgen, maar het toch weer talrijk aanwezige publiek kreeg een teleurstellend tweede kwart te verwerken. Veel balverlies, ongeconcentreerd of overmoedig spel resulteerden in 25-14. Coach Erik Braal moest een time out nemen en enkele wissels toepassen om de zaak weer een beetje aan de loop te krijgen. De rust kwam bij 41-20.

In het derde kwart werd het niveau er niet beter op. Bij een 43-28 tussenstand schudde Braal maar weer eens z’n hoofd en nam een time out. Een kleine opleving was het gevolg, maar daarna deden enkele vreemde acties dit weer teniet. Drago Pasalic en Arvin Slagter grepen even verbaal in tegen het einde van het kwart (55-41).

Het waren vervolgens de acties van Arvin die ervoor zorgden dat er toch nog wat leuke dingen gebeurden in het slotkwart. Donar liep weer uit toen Drago naar z'n rug greep. De blessure, ontstaan in het vliegtuig naar Cyprus, speelde weer op. 

Nadat hij in de rug werd geduwd tijdens een reboundduel protesteerde Jason Dourisseau bij de arbitrage. Hij werd daarvoor bestraft met een technische fout en omdat hij daar nog even mee doorging kon hij naar de kleedkamer met zijn tweede T.

Na nog wat leuke acties van Sean Cunningham (steal en twee drietjes) en Thomas Koenis (steal en dunk) kon de wedstrijd worden afgefloten bij 78-56.

Topscorers waren Brandyn Curry met 18 en Thomas met 14.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS