Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 24 20 29 12
Uit 10 10 14 27
8
5
-
6
1
thuis uit
85 punten 61
15 fouten 16
5 steals 7
49 rebounds 29

Voor een uitverkocht huis (4350 toeschouwers, waaronder heel veel kinderen) kende Donar geen problemen tegen de Friezen van Aris in de Derby van het Noorden. 

Na de eerste inleidende schermutselingen stond het al snel 17-7, het sein voor coach Erik Braal om Rienk Mast in het veld te zetten. Daarmee was de bedoeling van de Groningse technische staf duidelijk: spelritme van de "standaard-rotatie" niet breken, maar wel ruim speeltijd geven aan de jeugd. Teddy Gipson werd gespaard voor dinsdag, maar verder kwam iedereen aan bod.

Nadat ook Tim Hoeve z'n opwachting had gemaakt sloten de teams het kwart af met een 24-10 stand. Over Tim gesproken: hij liet maar weer eens zien zich erg thuis te voelen op de pointguard positie. Onder andere een schitterende blinde pass toonde dat hij veel oog heeft voor z'n medespelers.

Aangezien de Groningse defensie verder oké functioneerde, liep de thuisploeg verder uit. Aris had hoegenaamd niets meer in te brengen. De ruststand 44-20 liet aan duidelijkheid niets te wensen over. 

Nadat de bordjes waren verhangen liep Donar snel verder uit. Brandyn Curry was weer niet te verdedigen en gooide er achter elkaar drietjes in. Het einde van het kwart kwam bij 73-34 en dat was niet geflatteerd.

Het vierde kwart oogde wat rommelig, ook al omdat de wedstrijd al lang gespeeld was. Het verschil schommelde wat en omdat Jeroen van der List zijn ploeg een beetje in de race hield (19p, 14rb) bleef de stand enigszins draaglijk. 

De ingevallen Daan Maring maakte een vermeldenswaarde  mooie score op assist van Tim en omdat Sjoerd een mooie alley-oop net niet kon verzilveren, was hij de enige die niet in de scores kwam. De 85-61 eindstand was niet echt een weergave van de krachtsverhoudingen, maar met deze stand kon iedereen leven.

De volledige statistieken vindt u hier: http://www.fibalivestats.com/u/NEBF/773237/

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS