Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 27 23 24 24
Uit 18 19 16 9
9
8
-
6
2
thuis uit
98 punten 62
8 fouten 15
16 steals 7
36 rebounds 30

Donar trad aan zonder Jason Dourisseau, die werd gespaard voor komende woensdag in verband met zijn lichte blessure. Na een snelle opening met een drietje van Stephen Domingo leek het even een gelijkopgaande strijd te gaan worden. Donar was nogal slordig in de bewaking van de Helderse sterkhouders, zoals bijvoorbeeld Alex Laurent. Daardoor keek de thuisploeg zelfs even tegen een kleine achterstand aan (9-11). Dit onverwachte wedstrijdbeeld werd echter snel rechtgetrokken met een mooie steal en dunk van Domingo (21-13). Al snel konden de bankspelers aan de bak en het einde van het kwart werd bereikt bij 27-18.

Het bleef echter aan de slordige kant, hoewel Donar keurig gedisciplineerd bleef spelen. Van een groot verschil was echter geen sprake, onder andere door toedoen van publiekslieveling Tjoe de Paula. Via 36-23 werd de rust bereikt bij 50-37. Op dat moment hadden aan Donar-zijde al 9 spelers gescoord.

Na de thee was er blijkbaar nog geen gevoel van urgentie om er iets meer van te maken en dat werd door de bezoekers keurig afgestraft: Na 4 minuten stond het 57-47 en moest Erik Braal zijn spelers even bij de les brengen. Daarna bracht een press meer succes. Langzaam begon Donar uit te lopen, onder andere door een prachtige alley-oop van Teddy Gipson op Stephen (67-49).

De kwartstand 74-53 zag er al een stuk beter uit en ook het vertoonde spel was van een geheel ander niveau als daarvoor. Den Helder Suns probeerde het nog uit alle macht, maar inside kregen de Noord-Hollanders geen kans en de driepunters gingen allemaal mis (3 op 18).

In het laatste bedrijf liep Donar verder uit. Het Helderse kaarsje leek opgebrand. Evan Bruinsma perste er nog een dunkje uit, Tim Hoeve gaf een schitterende assist op Stephen en Teddy gaf nog maar weer es een even schitterende alley-oop op dezelfde Stephen, die goed werd bedeeld in dat opzicht.

De eindstand 98-62 was een aardige weergave van de krachtsverhoudingen. De Suns gaan zich voorbereiden op hun bekerduel tegen Landstede, terwijl Donar toe gaat werken naar de belangrijke ontmoeting in en tegen Mons.

Op http://www.fibalivestats.com/u/NEBF/773236/ vindt u de statistieken van deze wedstrijd.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS