Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 11 22 17
Uit 11 28 27 27
6
7
-
9
3
thuis uit
67 punten 93
21 fouten 16
9 steals 16
33 rebounds 41

DONAR LAAT OP STOOM IN WEERT.

Op zaterdag 6 januari moet in Sporthal Boshoven blijken bij wie de oliebollen het zwaarst op de maag liggen. Bij de thuisploeg BAL Weert of bij het op bezoek zijnde Donar?

Aanvankelijk is het de thuisploeg die de meeste energie in de strijd gooit. Daarbij schieten de Limburgers beter dan de gasten. Jacco Fritz knalt voor Weert er een heerlijke put back dunk in. Donar stelt daar een schotpercentage van 33 procent tegenover, wat uiteraard veel te laag is. Er is wel snelheid in de transitie, maar het succesvol afmaken van de kansen laat veel te wensen over. Als dan ook nog slechts 1 op de 4 vrije worpen raak vallen, is de eindstand van het eerste kwart snel verklaard: 17 voor Weert, 11 voor Donar. Die stand is volkomen verdiend voor de gastheren. Het is zaak voor Donar om zich hierdoor niet van de wijs te laten brengen en als team verder te spelen.

Dat lukt goed het tweede kwart. BAL Weert laat juist op dat punt steekjes vallen, waardoor het zelfvertrouwen zakt. De schoten vallen voor hen steeds minder. Thomas Koenis, die moeite heeft met de vrije worpen, brengt zijn ploeg op gelijke hoogte, gevolgd door een dunk van dezelfde speler (17-19). Maar later zijn het de vrije worpen van Matthew Van Tongeren die de thuisploeg toch weer op voorsprong zetten. Stephen Domingo schiet een drietje raak, net als Brandyn Curry en Teddy Gipson. Een mooie steal van Sjoerd Koopmans wordt niet met een score beloond, maar de ruststand 28-39 geeft aan dat Donar zich enigszins heeft herpakt.

In de DBL heb je maar zo een technische fout te pakken en dat is in deze wedstrijd niet anders. Vrijwel direct na elkaar ontvangen Nino Gorissen en coach Varagic zo’n exemplaar, waardoor de Weerter ploeg al vijf teamfouten heeft met nog zes minuten in het kwart te gaan. Zij moet nu voorzichtig verdedigen, waardoor Arvin Slagter tot twee maal toe vrij staat voor een geslaagde driepunter en nog een tweepunts-score. Als Drago Pasalic baalt van een gemiste score gooit hij de bal omhoog, wat ook hem op een T komt te staan. Daan Rosenmuller scoort zijn punten voor BAL, maar ziet ook dat Donar meer in het normale ritme komt.

Weert probeert nog aan te haken met energiek spel. Ditmaal komt de ploeg op vijf teamfouten op de helft van het laatste kwart. Donar komt ondertussen meer en meer in normale doen en domineert de wedstrijd. Bij 58-78 is het verschil op twintig punten gekomen. Nu komt Tim Hoeve in het spel, die een steal plaatst en een assist op Jason Dourisseau. Rienk Mast komt ook binnen de lijnen. Brandyn Curry scoort lekker door, coach Braal oefent met de zoneverdediging en Teddy Gipson produceert een denderdunk. Al en met al een nuttige opmaat naar de zeer belangrijke wedstrijd in de FIBA Europecup tegen Keravnos.

Scores: Curry 21, Slagter 15, Bruinsma 12, Pasalic 10. Rebounds: Koenis 10, Domingo 6, Pasalic 5, Slagter 5. Assists: Slagter 6, Curry 5.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS