Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 17 20 25
Uit 12 12 13 12
8
2
-
4
9
thuis uit
82 punten 49
16 fouten 10
5 steals 6
49 rebounds 30

Bij het voorstellen van de teams bleek dat Brandyn Curry nog niet terug is van zijn biceps-blessure. Ook aan Rotterdamse zijde misten twee basisspelers: Ties Theeuwkens, die vader is geworden, en Ordane Kanda, de Belgische startende pointguard.

Misschien wel daardoor opende Forward Lease Rotterdam in een zoneverdediging. Het was net alsof iedere tegenstander Donar wil helpen in de voorbereidingen op het komende EC duel. Aanvallend was het tegen die zone lastig en stroperig, maar door een straffe defensie konden de Groningers wel een paar breaks lopen en stond het na vijf minuten 14-8. Dit beeld – aanvallend niet sterk maar verdedigend prima – bleef in stand tot het einde van het kwart (20-12).

In het tweede bedrijf kon Rotterdam in eerste instantie nog wel aardig scoren, maar daarna volgde een lange scoredroogte voordat Donar verslapte en Forward Lease enigszins kon bijblijven/ terugkomen naar de ruststand 37-24.

Aan de kant van de gasten kwam het gevaar bijna alleen van Trevor Setty en daardoor was het verdedigend een niet al te zware klus voor Donar. Mooi was het allemaal niet en dat werd niet beter in de het derde kwart. Chaotisch spel van Donar, dat volgens coach Braal ook te maken had met het opportunistische spel van de Rotterdammers, zorgden ervoor dat het onderlinge verschil slonk tot 9 puntjes.

Arvin Slagter, Aron Royé en Jason Dourisseau legden wat extra energie op het parket. Dat wierp onmiddellijk vruchten af, want een paar drietjes van Arvin en een dunk van Drago Pasalic zorgden ervoor dat het verschil aan het einde van het derde bedrijf weer was opgelopen tot 20 (57-37).

Daarmee was het verzet wel wat weggeëbd. Stephen Domingo deed nog van zich spreken door met kracht een verdedigende rebound veilig te stellen en vervolgens Coast to Coast te gaan voor een mooie dunk, wat hem een open doekje van het publiek opleverde. Donar deed vervolgens wat het moest en maakte de wedstrijd goed af met een mooie score van Tim Hoeve: 82-49.

Eén bijzonderheid viel er nog te melden: Donar kreeg in de gehele ontmoeting slechts twee vrije worpen toegewezen. Thomas Koenis miste er daarvan éen.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS