Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 13 14 13 7
Uit 24 16 16 22
4
7
-
7
8
thuis uit
47 punten 78
24 fouten 19
7 steals 11
42 rebounds 42

Donar wint in rommelig duel.

In de roemruchte, maar matige bezette, Apollohal te Amsterdam speelt de thuisploeg Apollo, gecoacht door oud-Donarspeler Patrick Faijdherbe tegen Donar. 

Donar schiet meteen uit de startblokken met een 0-12 run, onder andere door twee rebounds plus scores van Thomas Koenis. Daarna scoort Akeel Eduardo de eerste Amsterdamse punten binnen. Sean Cunningham en Stephen Domingo vinden elkaar voor een lenige alley-oop. Fraai is ook de give-and-go van Drago Pasalic op Arvin Slagter die de vijandelijke bucket in snijdt. Er staat een verschil van elf punten op de borden als Drago Pasalic zijn vrije worpen raak schiet. Apollo kan tot dan toe moeilijk tot scoren komen.

Donar toont aan het begin van het tweede kwart een strakke man-to-man defense, maar is in de rebounding niet altijd scherp genoeg. Te veel van de misgeschoten ballen belanden weer in handen van de hoofdstedelingen. Hoewel Teddy Gipson zijn taken solide overneemt, afgewisseld door een prima spelende Aron Royé, wordt het leiderschap van Brandyn Curry gemist. Het spel van Donar wordt slordig, waar Pasalic de meeste last van heeft. Een driepunter van Sean Cunningham is net buiten de tijd. Als Evan Bruinsma foutief in zijn drive wordt afgestopt, krijgt hij de duidelijke p niet toegewezen. Stephen Domingo scoort een drietje vanuit de hoek, maar Apollo komt dichterbij als Donar zijn vijfde teamfout binnen heeft en er bij vrije worpen niet goed wordt uitgeboxt en een vier-punten-aanval voor de gastheren het gevolg is. Ruststand 27-40.

De zoneverdediging van Apollo vormt een hindernis voor de gasten. Daarbij reboundt de Amsterdamse ploeg in de aanval (20-12) een stuk beter dan de Groningers. Over en weer is het schotpercentage laag, de concentratie bij Donar laat te wensen over. Het is duidelijk, lelijke wedstrijden moet je winnen en dat komt voor de gasten geen moment in gevaar. Ook omdat de Amsterdammers nogal eens ageren tegen de arbitrage, wat hen op technische fouten komt te staan.

Berend Weijs heeft in het laatste kwart 45-61 gescoord, wat het signaal blijkt voor een Groningse run van 0-17 die de overwinning van Donar zeker stelt. Wat daarbij helpt is dat Donar de verdediging nog eens flink aanscherpt, o.a. door succesvol te zijn met traps en een full court press. Apollo overtreedt daardoor meermalen de 24 secondenregel. Al met al niet een mooie, maar wel een zeer verdiende zege voor Donar.

Scores Donar: Koenis 14, Royé 12, Bruinsma 11, Dourisseau 10. Rebounds: Koenis 6, Dourisseau 6, Bruinsma 5, Assists: Bruinsma 4, Cunningham 4.
 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS