Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 13 25 15
Uit 18 21 15 18
7
2
-
7
2
thuis uit
72 punten 72
21 fouten 27
7 steals 4
40 rebounds 46

De coaching staff van Donar had de spelers terdege voorbereid op de wedstrijd. Eigen zwakheden moesten worden weggepoetst en de sterke punten van Antwerp Giants geneutraliseerd. In een vrijwel uitverkocht huis stond de thuisploeg in de beginfase sterk te verdedigen. Halverwege het kwart was het 8-5 en dat is precies wat coach Braal wilde. Door wat slordigheden konden de Belgen echter terug in de wedstrijd komen en via 11-11 werd het einde van dit kwart bereikt bij 19-18. 

De tweede periode ging lang gelijk op. Beide ploegen leverden volop strijd en het publiek zag een spannende maar niet altijd oogstrelende wedstrijd. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld en dat gaf bij beide teams al snel een behoorlijk foutenlast. Tot op het einde van het kwart gaven de teams elkaar geen millimeter toe, totdat Donar een paar slechte aanvallen afleverde en tot overmaat van ramp een score in de slotseconden tegen kreeg. De ruststand was 32-38, geen al te rooskleurige uitgangspositie voor na de thee.

In de derde periode bleef Donar knokken maar het was vaak zuur om te constateren dat pogingen om dichterbij te komen in de kiem werden gesmoord. Donar moest het hebben van moeilijke schoten, die natuurlijk regelmatig doel misten. Met driepunters probeerde Donar in te lopen, maar na een spannende fase, waarin beide team elkaar niks toegaven, stond het nog steeds 44-49. Opeens brak de ban. Het werd 46, 48, een tegenscore van de goed spelende Hans Vanwijn, gevolgd door een driepunter van Drago Pasalic (51-51).

En Wát Een Pass van Teddy Gipson, die Evan helemaal vrij zette aan de driepuntslijn voor 54-52. Slechts momenten later herhaalde dit duo dat kunstje en stond het aan het einde van de derde periode 57-54.

Even zo makkelijk gaat het in het laatste kwart toch mis. Vanwijn kreeg vrije doortocht en na nog wat Donar-missers was de match volledig gekanteld: 60-69. Maar nog steeds leefde Donar. Vrije worpen en een drietje van Brandyn Curry brachten de thuisclub terug in de wedstrijd. En het ging er nóg mooier uitzien toen Arvin Slagter een vrije driepunter raak knalde: 68-69. Drago maakte er 70 van en na een drietje van spelmaker Paris Lee gooide Curry er nog een bal in en was het 72-72 met nog 1,3 seconden op de klok. Zou het dan toch gaan gebeuren? Het moeilijke schot van de weer als vanouds sleurende Jason Dourisseau raakte alleen de buitenkant van de ring en dus was het verlengen geblazen. 

Ook die laatste vijf minuten ontliepen beide teams elkaar helemaal niks. Nadat Arvin Slagter (weer hij) met een driepunter gezorgd had voor 82-78 geloofde de hele hal weer in winst voor Donar, maar Giants deed dat absoluut niet. Twee scores brachten de stand in no time terug, totdat Drago 11 seconden voor tijd met een inleggertje zorgde voor de 84-82 en Antwerp aan die seconden niet genoeg had om een fatsoenlijk schot te lossen. De vreugde van (bijna) iedereen in MartiniPlaza lichtte het dak even op voordat het terugveerde. De vreugde en de ontlading van de spelers van Donar was enorm, terwijl tegelijk het besef doordrong dat de gelukkigste gewonnen had vanavond. 

Voor de liefhebbers hierbij de statistieken van deze ontmoeting.

Deze uitslag betekent dat Donar in de tweede ronde van de Europe Cup aantreedt tegen Cluj-Napoca uit Roemenië, Keravnos uit Cyprus en Belfius Mons uit België. Het schema daarvan publiceren we zo snel mogelijk.

Een ander gevolg is dat Donar voor de NBB-Beker thuis moet spelen tegen BAL uit Weert op 12 december aanstaande. De kaartverkoop voor die wedstrijd is al gestart!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS