Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 21 25 19 20
Uit 24 16 10 15
8
5
-
6
5
thuis uit
85 punten 65
12 fouten 25
4 steals 6
50 rebounds 31

New Heroes kwam tot de tanden gewapend naar Groningen. Er moest immers worden aangetoond dat Donar niet meer dezelfde dominante ploeg is van vorig jaar. 3210 bezoekers zagen hoe beide teams in het eerste kwart gelijk op gingen. Keshun Sherrill en Anthony Marshall, beide guards van de Bosschenaren waren erg sterk van afstand en de Groningse verdediging had er de handen aan vol. Jason Dourisseau had de taak toebedeeld gekregen om schutter Mike Miklusak uit de wedstrijd te houden. Bij rust stond die op 0 punten…

Tot 30-30 ging het gelijk op. Daarna ontstond er een gaatje, onder meer door een prima steal van Sean Cunningham en dito defensieve actie van Thomas Koenis.

Zoals steeds was het weer lastig om Nick Oudendag te verdedigen, maar desondanks wisten de lange mannen zich staande te houden en gaven het juiste antwoord. Bij de 46-40 ruststand was het opvallend dat aan Donar-zijde acht spelers hadden gescoord, terwijl de Bosschenaren slecht vijf spelers hadden die voor de scores zorgden. Daaronder was wel de teruggekeerde Kees Akerboom, die slechts af en toe zijn schutterscapaciteiten kon tonen.

De vraag in de rust was welke van beide teams het eerst de defensie zou aanscherpen. Dat bleek New Heroes te zijn. Donar kwam er echter met penetraties doorheen. Donar knokte in deze fase voor iedere bal en dat wierp uiteindelijk vruchten af. Het verschil liep op naar 55-45. Vervolgens plaatste Donar vier keurige aanvallen, die echter niks opleverden omdat het open schot niet viel. Den Bosch kon echter niet profiteren, omdat ook aan die kant alles mis ging. Een bijzonder moment was de eerste en enige veldscore van Miklusak. En aangezien de beide Bossche guards er ook niet meer doorheen kwamen, begon het er voor de thuisploeg steeds aantrekkelijker uit te zien op het scorebord. Alleen door het maken van heel veel persoonlijke fouten probeerde Den Bosch nog een klein beetje bij te blijven. Schijnbaar was dit het tactische concept waarmee coach Poropat de zaak probeerde te redden, maar een 12-25 verhouding in P’s gaf Donar ook 11 extra punten uit vrije worpen.

Het kwart eindigde bij 65-50 en New Heroes leek moegestreden. Het laatste kwart startte goed voor de thuisploeg, maar het lijkt alsof ook bij Donar de vermoeidheid toesloeg. Na een maximaal verschil van 20 punten zakte het spel wat in tot 77-65. Inmiddels was Stefan Wessels al naar de kant gehaald vanwege foutenlast en moest de bleek spelende Norville Carey er met vijf fouten af. De gasten geloofden er in de slotfase niet meer in en produceerden alleen nog missers, zodat Donar tenslotte bij 85-65 een einde aan de ongelijke strijd maakte.

Beide coaches waren na afloop in enige mate tevreden. De Bossche coach omdat zijn ploeg door alle blessureleed nog in de opbouwfase verkeert en de ploeg gedurende een helft goed partij had gegeven, Erik Braal omdat Donar sterk basketbal had laten zien en daarmee vertrouwen kweekte voor de belangrijke ontmoeting van aanstaande woensdag.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS