Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 32 23 37 20
Uit 19 13 16 17
1
1
2
-
6
5
thuis uit
112 punten 65
11 fouten 21
7 steals 6
44 rebounds 35

Donar begon de wedstrijd met een waar bombardement van driepunters, waarvan twee van Jason Dourisseau.  Al snel in het eerste kwart kwam Arvin Slagter voor het eerst terug na zijn blessure bij de stand 20-11. Gestaag liep Donar uit naar een iets groter verschil, maar Aris gaf zich in deze fase nog niet gewonnen. Al in het eerste kwart hadden 10 spelers van de thuisploeg gespeeld. Aan het eind van dit kwart stond het 32-19, wat iets zegt over de verdedigende intensiteit van vooral de gasten uit Leeuwarden.

De Groningse defensie liet ook nog wel wat afstandsschoten toe van onder meer Jeroen van der List en Valentijn Lietmeijer. Het hoogtepunt van deze periode was wel de block/ steal van Thomas Koenis gevolgd door een driepunter van zijn hand. De brede grijns naar het toch redelijk talrijk opgekomen publiek sprak boekdelen. Deividas Kumelis, de backup pointguard van Aris, speelde aardig toneel en Gronings publiek is geen fan van de Italiaanse komedie. Na een eerder onbestrafte actie was een volgende acteerprestatie goed voor een T, maar of die helemaal terecht was… In de ogen van het thuispubliek kon hij echter geen goed meer doen en werd ieder balcontact van de Litouwer met boegeroep begeleid.

De scheidsrechters (is het eigenlijk een DBL-primeur, twee vrouwelijke scheidsrechters?) hadden overigens geen kind aan de wedstrijd, ondanks de paar technische en onsportieve fouten.

Bij rust was het 55-32 en was de ontmoeting allang gespeeld. Langzaam liep Donar weg bij Aris. De Groningse aanval liep op rolletjes, de verdediging kon zeker in het beginfase iets beter. Misschien had het iets te maken met het gegeven dat iedereen ruim speelminuten krijgt? Of dat de wedstrijd nergens meer over gaat? Maar de verdeling van fouten bij rust was 5-12 en dat zei eigenlijk meer dan de stand.

De tweede helft opende Donar met een steal en een score. Er was in de verdediging duidelijk een tandje bijgezet. Dat resulteerde in heel veel balverlies en slechte schoten van Aris. Via 63-32 liep het naar 68-32 en vervolgens naar 76-34. Zeer opvallend was dat Donar halverwege het derde kwart al vijf spelers in de dubbele cijfers had. Rienk Mast kwam in de ploeg en belandde met een paar scores al snel ook op het bord. Daarna haperde de Donar-machine heel even, maar het werd snel weer opgepikt, zodat de kwartstand op een mooie 92-48 uitkwam.

Het laatste bedrijf was zoals zo vaak voor de statistieken – en voor twee mooie aanvallende acties van Tim Hoeve, die als twaalfde man in het veld was gekomen. Nadat Sean Cunningham het 100e punt had overschreden stonden er uiteindelijk 12 van de 12 gebruikte spelers op het scorebord bij de eindstand 112-65.

Een eclatante overwinning, waarmee de hatelijke 20-0 van kortgeleden ruimschoots is weggepoetst, en waarmee Donar verder kan naar de komende drie uiterst belangrijke duels: zondag tegen New Heroes, woensdag tegen Giants Antwerp en zaterdag daarop tegen ZZ Leiden. Ga er maar aan staan!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS