Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 15 10 17 16
Uit 21 19 24 20
5
8
-
8
4
thuis uit
58 punten 84
15 fouten 15
5 steals 9
34 rebounds 48

Donar wint broedertwist eenvoudig.

De derby van het Noorden is, sinds de samenwerking tussen Aris en Donar een broedertwist geworden. In het Kalverdijkje zitten naast veel Friezen dan ook veel Groningers. En een aantal Pieten, overgekomen uit Dokkum.

Donar valt meteen de basket aan via Jason Dourisseau en Evan Bruinsma (0-4), wat de Friese ploeg doet besluiten een full court press in te zetten. Dat blijkt eenmalig, daar Donar er weinig problemen mee heeft die te omzeilen. Na opmerkingen op de leiding krijgt coach Braal een technische fout. Als de leiding niet ziet dat hij vijf buitenlanders in het veld zet, heeft hij het geluk niet weggestuurd te worden. De concentratie is nog niet optimaal, getuige het balverlies dat Donar leidt en zelfs een keer terugspelen op eigen helft. Met name Dourisseau en Bruinsma scoren echter rustig door voor Donar, waardoor het kwart op 15-21 eindigt.

Evan Bruinsma begint het tweede kwart met een driepunter, een rebound en een score. Die wordt door Valentijn Lietmeijer beantwoord met een drietje. Fraai is het doorzetten van Aron Royé onder de vijandelijke basket (18-30). Met een wegdraaiende beweging scoort hij. Gevolgd door een fade away jumper van Stephen Domingo. Die laatste blokt Lietmeijer. Thomas Koenis en Jason Dourisseau scoren nog voor Donar, maar de gehele ploeg laat het in de defensie lelijk afweten als die Emile Blackman een open lane biedt. Die dunkt de ruststand op 25-40.

Ook het derde kwart wordt door een Donar-speler met een score geopend: Thomas Koenis met een hookje en even later met een dunk na een splijtende pass van Dourisseau. Gevolgd door een score van Blackman van Aris, die daar niet lang van nagenieten kan, omdat hij door Bruinsma in de lucht geblokt wordt. Er volgen drietjes van Bruinsma, Royé en Domingo. Achterover vallend scoort Domingo eveneens. Kumelis brengt met een driepunter de Friezen iets dichterbij: 42-64.

Het laatste kwart is rommelig met veel persoonlijke fouten. Jeroen van der List komt met een drietal degelijke scores door voor Aris. Evan Bruinsma laat echter weer zien goed in vorm te zijn met zijn schoten. Na een zeer hoge rebound scoort ook Dourisseau, gevolgd door de ingevallen Rienk Mast: 52-77. Natuurlijk is de wedstrijd, die nooit spannend werd, allang gespeeld. De jeugd mag van coach Braal de speeltijd vol maken.

Scorers: Bruinsma 30, Dourisseau 13, Koenis 11. Rebounds: Koenis 6, Gipson 6, Curry 6, Pasalic 6. Assists: Dourisseau 5.

 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS