Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 14 30 27
Uit 8 20 10 18
9
4
-
5
6
thuis uit
94 punten 56
16 fouten 19
8 steals 5
45 rebounds 24

Donar liet er geen gras over groeien, woensdagavond in MartiniPlaza. Natuurlijk wist het team van coach Braal wat het te doen stond: winnen. En het recept stond eigenlijk van tevoren vast: vol gas vanaf het eerste moment. En dat deed de ploeg. Donar wist in die beginfase vooral inside goed de ring te vinden en Thomas Koenis was daar diverse malen eindstation van een mooi uitgespeelde aanval. Drie dunks bijna op rij , gevoegd bij een sterke defensie, zorgde voor de eindstand van dit kwart van 23-8.

Het tweede bedrijf liet een heel ander beeld zien. Dat je ook goed kunt aanvallen zonder enig succes liet de thuisploeg een paar maal achtereen zien, totdat Drago Pasalic het dan maar met een lullig schotje van 3 meter probeerde en wél scoorde. In deze fase vond de Bosnische coach het antwoord op de Groningse dadendrang. KK Bosna sloot de zaak hermetisch af met een zoneverdediging en besloot in de aanval voor de penetratie door de snelle guards te gaan. En dat wierp z'n vruchten af. De ruststand zag er voor Bosna opeens een stuk draaglijker uit met 37-28.

Het wachten was op het antwoord van de Groningse coaches en dat kwam razendsnel. Er was voor de mannen van Bosna geen doorkomen meer aan en door die aangescherpte verdediging was het lopen van fast breaks ook een stuk eenvoudiger. Vooral dankzij Evan Bruinsma, die werkelijk overal was, blokte, reboundde, ballen afpakte en teamgenoten in stelling bracht, golfde aanval na aanval op de Bosnische ring af, waar de gasten alleen nog een enkele onsportieve fout tegenover konden stellen.Een hoogtepuntje was wel een break van Bruinsma met een passje achter de rug naar Curry en vervolgens nog weer een extra pass naar de geheel vrijlopende Koenis, die mooi met een denderdunk kon afsluiten. Verder moet vermeld worden dat ook Drago Pasalic prima werk deed en Brandyn Curry op beslissende momenten zeer sterk aanwezig was. Bruinsma ging intussen vrolijk door met drietjes knallen en de kwartstand 30-10 zei wat dat betreft voldoende.

In het laatste kwart ging het gallery play nog even verder totdat Evan Bruinsma naar de kant gehaald werd voor een applauswissel. Het was een haast emotioneel moment, want het goed opgekomen publiek stond als één man op voor een gigantische ovatie voor de alleskunner met de Nederlandse roots. De eindstand deed verder nauwelijks meer ter zake, hoewel er gelukkig ook nog gelegenheid was voor de jeugdspelers om op Europees niveau mee te draaien. Uiteindelijk werd het 94-56 en daarmee hield Donar z'n kansen op de tweede ronde levend. 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS