Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 27 13 23 16
Uit 17 21 15 15
7
9
-
6
8
thuis uit
79 punten 68
12 fouten 19
9 steals 5
36 rebounds 35

Donar deed zondagmiddag goede zaken door Landstede basketbal overtuigend terug te wijzen.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. Of misschien is dit de plek om het bekende gezegde aan te halen:”basketbal is een spel van runs”.

Na een aarzelend begin wist Landstede, vooral door Sherron Dorsey-Walker, het eerste gaatje te slaan: 10-17.  Daarna was het uitsluitend Donar wat de klok sloeg. Of was het Evan Bruinsma die de klok sloeg? De Groningse powerforward fungeerde als een soort point forward en verdeelde het spel, scoorde, reboundde en pakte nog een block mee.

Pas na een 20-0 run kon Noah Dahlman, die (met neusmasker) een goeie pot speelde, de ban breken. Zo snel als de voorsprong verkregen was, zo snel was Donar deze ook weer kwijt. Een hele stapel gemiste schoten aan Donar-zijde bracht Landstede helemaal terug in de wedstrijd. Verheugend was ook de terugkeer van de herstelde Jason Dourisseau, die direct een goeie pot speelde. De rust werd bereikt bij 40-38.

Thomas Koenis was degene die vlak na rust de ploeg in het juiste spoor hielp. De 50-40 was een aardige afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar uiteraard legden de Zwollenaren zich bij dat oordeel niet neer. Donar kon eerst nog wat uitlopen naar 15 verschil, maar Landstede kwam sterk terug, onder andere door enkele dodelijke driepunters van Olaf Schaftenaar. De Zwolse formatie was echter niet in staat de taaie defensie van Donar te breken. Het kleinste verschil werd bereikt bij 65-59. Donar had de match definitief onder controle en kon het laatste kwart goed uitspelen tegen de moegestreden ploeg van Herman van den Belt.

Zoals coach Braal na afloop al memoreerde was Donar erg goed als je niet kijkt naar de perioden dat Donar niet goed was. Het recept om 40 minuten lang goed te zijn ligt op de plank. Als dat recept bij de bereiding van de maaltijd consequent wordt gevolgd, dan hoeft Donar voor niemand bang te zijn.

Scores: Koenis 16, Dourisseau 15, Bruinsma 12. Rebounds: Koenis en Bruinsma 6 (+5 assists).

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS