Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 8 23 16 13
Uit 15 6 20 8
6
0
-
4
9
thuis uit
60 punten 49
17 fouten 17
10 steals 10
42 rebounds 43

Le Portel maatje te groot voor Donar.

In Le Chaudron moet Donar het tegen Le Portel, in het kader van de FIBA Europecup, opnemen zonder de nog altijd geblesseerde Arvin Slagter en de van een keelontsteking herstellende Jason Dourisseau. Dat betekent een smalle rotatie tegen een altijd fysiek spelende Franse ploeg.

Na de tip-off blijven de ploegen tot 8-5 dicht bij elkaar. Maar daarna plaatst Donar een knappe 10-0 run, met name door scores van Evan Bruinsma en Brandyn Curry. De thuisploeg blijkt bepaald niet op schot, wat Thomas Koenis in de gelegenheid stelt om een flinke portie rebounds van de borden te trekken. Le Portel zet daar wel een fysiek uitgevoerde verdedigende druk tegenover, waar Donar maar moeilijk door heen komt. Het is breien geblazen om een gaatje te vinden in de man-to-man. Uiteindelijk vindt Aron Royé dat, hij bepaalt de kwartstand op 8-15.

In het tweede kwart doet Le Portel wat Donar eerder deed: een 10-0 run plaatsen. Het schot valt nu ook beter bij de Fransen. Even is er onbegrip op de Groningse bank als Donar een aanvallende fout aan de broek krijgt, waarvan niemand de oorzaak heeft gezien. Het is een tegenvaller bovenop het feit dat er blijkbaar nu een deksel op de Franse basket is gesoldeerd. Donar schiet wel, maar vrijwel elke bal stuitert weer van de ring. Als Sean Cunningham tot twee maal toe de bal aan Hachad verliest, wat tot even zoveel scores leidt, bespringt hij zijn tegenstander voor een terecht gegeven onsportieve fout. Bij rust kijkt Donar tegen een achterstand van tien punten aan: 31-21.

Het derde kwart start met een verre driepunter van Cunningham. Uit nood geschoten, want Le Portel gaat nog strakker en fysieker in de man-to-man verdediging. Er is geen doorkomen aan door dat collectief. Zo worden Curry en Bruinsma geblokt onder luid gejuich. Het Franse publiek viert feest onder aanvoering van een hoempapa-orkest. Stephen Domingo met een driepunter, Drago Pasalic met een skyhook en een fastbreak van Cunningham brengen de stand op 47-41.

Maar dan vindt de ploeg van coach Girard het genoeg geweest en sluit de bucket hermetisch af. Het levert de Fransen een run van maar liefst 18-0 op. Domingo produceert nog wel een paar fraaie drietjes, maar Donar is moe. De kleine rotatie wreekt zich meer en meer, iets wat zich uit in het lage schotpercentage van slechts 36 procent. Het zit in de passing ook niet mee en als Evan Bruinsma de wedstrijd met een driepunter lijkt te besluiten wordt die score niet geteld, omdat die net na het signaal blijkt geschoten.

Scorers: Domingo 11, Pasalic 9, Bruinsma 9. Rebounds: Gipson 7, Koenis 7, Domingo 6. Assists: Curry 3.

 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS