Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 22 19 17 20
Uit 18 24 16 19
7
8
-
7
7
thuis uit
78 punten 77
17 fouten 20
7 steals 7
38 rebounds 27

Donar verliest thriller nipt in Antwerpen.

In de Lottoarena te Antwerpen speelt Donar zijn derde wedstrijd in de FIBA Europecup. De Belgen starten met een defensieve druk waar Donar het knap lastig tegen heeft. Zo blijft het schotpercentage laag en komt de ploeg moeizaam de bucket van de Antwerpenaren in. Als Schoepen met een fraaie driepunter de thuisploeg op 5-2 zet, antwoorden Thomas Koenis en Brandyn Curry met een evenzo mooie give and go voor de stand 5-4. De druk op de Groningse aanval blijft immens wat Jason Dourisseau noopt tot een fenomenale turn-around-driepunter in de laatste seconde. Ook Thomas Koenis en Evan Bruinsma produceren beide zo’n bommetje. Toch zijn het de Giants die na Gronings balverlies uitlopen, met name door scores van Clark. Het is een driepunter van Teddy Gipson, die de kwartstand op 22-18 bepaalt.

Het tweede deel van de wedstrijd lijkt aanvankelijk het kwart te worden waarin Antwerpen de zege veilig stelt. Zij proberen steeds de bucket te penetreren en fouten uit te lokken in de aanval. Die opzet slaagt prima en zo komt de thuisploeg op 32-20. In het vervolg krijgt Thomas een ellenboog tegen de neus, waardoor hij naar de kant moet. Brengt dat incident het vuur terug bij Donar? Feit is dat de ploeg aan een succesvolle inhaalrace begint. Het zijn nu de gasten die een full court press op de vloer zetten, waardoor de Belgen de bal verliezen. Onder leiding van Brandyn Curry en Teddy Gipson komt Donar gelijk, waarna de laatste met een drietje de ruststand op 41-42 brengt.

Het is Kingsley van de Giants die coach Braal in het derde kwart tot een time-out dwingt met zijn scores: 50-43. Brandyn Curry antwoordt met een prachtige drive door een bos van lange mannen, gevolgd door een driepunter van Evan Bruinsma. Donar moet ook wel zuiver schieten, want de slag om de rebounds wordt door de Belgen ruim gewonnen. Dat doet Bruinsma even later met zijn vierde drietje en een tip-in na een gemiste driepunter van Sean Cunningham. Hetzelfde doet Teddy Gibson na een misser van Stephen Domingo, wiens schot vandaag niet wil vallen. Stand 58-58.

De beide, gelijkwaardige ploegen, gaan het laatste kwart in. Daarin vindt Clark een open lane bij Donar en schiet Cunningham zijn driepunter een fractie van een seconde te laat. Dan stelen Domingo en Gibson in twee aanvallen de bal, gevolgd door fast breaks. Donar staat voor met 60-64. Maar dan tikt Dourisseau een driepuntspoging van Donker aan, die zijn drie vrije worpen raak schiet. Vervolgens brengt Antwerp de stand naar 71-64. Het lijkt gelopen als Dourisseau nogmaals een foutje maakt door zijn vrije worpen te missen. Maar Cunningham brengt weer hoop in de Groningse harten met een verre driepunter, wat even later Curry hem nadoet. Het is 76-77. Het is nu zaak om die stand over de klok te tillen in deze thriller. Clark brengt de Giants, voor zijn ploeg, weer aan de goede kant van de score (78-77), maar Donar heeft nog zeven seconden om definitief toe te slaan. De inbound van de bal verloopt echter stroef, de ontvanger Drago Pasalic kan die enkel, via JD, kwijt aan de ver van de basket af staande Curry. Hij mist de driepunter, waardoor Antwerp Giants met deze winst weer aan kop van de poule gaat.

Scorers Donar: Curry 17, Bruinsma 16, Dourisseau 13, Gipson 10. Rebounds: Dourisseau 8, Bruinsma 6. Assists: Curry 5, Bruinsma 3, Koenis 3.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS