Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 21 18 17 20
Uit 12 16 9 12
7
6
-
4
9
thuis uit
76 punten 49
16 fouten 8
14 steals 5
41 rebounds 36

Wie verwacht had dat Donar tegen Basketbal Academy Limburg een eenvoudig avondje zou hebben, kwam bedrogen uit. De Limburgse gasten gingen er fris en fruitig tegenaan en waren zeker niet om te verliezen naar Groningen gereisd. Bij de Groningers daarentegen leek er zand in de raderen te zitten.

Met een alternatieve starting five (Aron Royé in plaats van Brandyn Curry) keek Donar al vrij vlot tegen een kleine achterstand aan. Dat werd weliswaar snel omgedraaid, maar het viel direct op dat het vinden van de open schotkans geen eitje was, want de Weertenaren zaten er bovenop.

Halverwege het eerste kwart mocht Teddy Gipson zijn debuut maken. Zijn eerste daad was het afronden van een fast break en direct daarna scoren uit een simpele backdoor.

Tegenover dit positieve nieuws stond dan weer Drago Pasalic, die aanvallend z'n dag niet had en mopperend over het veld liep. En zo wisselde positief en negatief elkaar af, want Rienk Mast speelde goeie minuten tegen Jeroen van der List en dat was een uitstekende leerschool. In het tweede kwart konden ook Sjoerd Koopmans en Tim Hoeve hun opwachting maken; beiden tekenden voor een driepunter. Na de driepunter van Tim, 10 seconden voor tijd, was het tekenend voor de wedstrijd dat Yarick Brussen, de jongeling die zich verdienstelijk maakte als pointguard van de Limburgers, gewoon mocht doorlopen voor de ruststand 39-28.

Na de rust leek Donar iets meer energie in de wedstrijd te leggen en liep langzaam weg bij BAL. Teddy’s driepunter voor 50-28 werd met luid gejuich begroet, maar nog steeds was het allemaal lastig. Als er gerend kon worden leek alles prima, maar in setplays ging het stroperig en weinig overtuigend. Drago liet zich daarbij irriteren door zijn opponent Roel Aarts, die meer leek te mogen dan hijzelf en de opmerking daarover aan het adres van de scheidsrechter werd bestraft met een technische fout.

Via de kwartstand 56-37 liep het verschil in de slotkwart nog wat op, waarbij de dunk van Rienk Mast na een mooi uitgespeelde aanval natuurlijk opviel. Toen Weert moegespeeld was, mocht Evan Bruinsma met een paar uitstekende acties de klus afmaken voor de eindstand 76-49.

Was het dan kommer en kwel? Volgens coach Erik Braal was er geen focus en telden excuses niet. Hij was dan ook ontevreden over deze wedstrijd. Toch waren er ook lichtpuntjes: verdedigend was het best acceptabel en alle twaalf spelers wisten tot scoren te komen. Bovendien had Teddy een zeer verdienstelijk optreden en liet hij zien nog altijd zeer atletisch en snel te zijn.

Zo ontstond de interessante situatie dat de winnende coach erg ontevreden was, terwijl de verliezende coach Radenko Varagic juist heel tevreden was omdat zijn spelers met hun hart hadden gespeeld, ondanks alle blessureperikelen waar zijn team mee te kampen had.

En met de opmerking dat hij blij was dat een aantal U18 spelers aan beide zijden goeie minuten hadden gemaakt, zorgde coach Varagic voor de meest passende afsluiter van de dag.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS