Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 11 21 16 20
Uit 34 24 17 33
6
8
-
1
0
8
thuis uit
68 punten 108
33 fouten 33
7 steals 10
23 rebounds 38

Donar oppermachtig in Rotterdam.

Het is op zondag 15 oktober dat Nederland van een ware Indian Summer geniet en Donar afreist naar het verre Rotterdam, om een wedstrijd te spelen tegen Forward Lease. Zonder Jason Dourisseau, die naar zijn thuisland is gevlogen, omdat hij daar wegens familieomstandigheden moet zijn. Uiteraard kan Donar ook nog niet gebruik maken van de diensten van Arvin Slagter, die tijdens de Champions League campagne op een voet is gaan staan, en daarbij een gehavende enkel heeft opgelopen. Als gevolg treedt het team van Coach Braal aan met een smalle selectie.

Als de wedstrijd begint blijken de intenties van Donar: de ploeg laat een 16-0 en niet veel later een 12-0 run zien, na inleidende schermutselingen van een serie driepunters van twee kanten. Het leidt tot een 11-34 stand aan het eind van het eerste kwart. Stephen Domingo is begonnen in de starting five, bij het ontbreken van JD. Hij kan, overgeconcentreerd als hij is, twee aanvallen niet succesvol afronden, maar neemt wraak op zichzelf met verre driepunters (vier stuks in totaal). Coach Salomon van Rotterdam is des duivels op zijn team, waar is toch de broodnodige inzet?

Drago Pasalic zit goed in zijn vel. Zijn evenknie Robert Krabbendam is van vergelijkbare lengte maar moet het verdedigend tegen hem afleggen. Als jongeling Rienk Mast het veld in komt bedankt hij zijn coach meteen met een driepunter. Misschien niet altijd erg opvallend tonen Brandyn Curry (topscorer met 28 pnt) en Evan Bruinsma (16 pnt) hun nuttige en zeer degelijke inbreng. De rust komt bij 32-58.

Ook in het derde kwart laat Sean Cunningham zien wat werklust is. Dat wat er bij Forward Lease ontbreekt toont hij in optima forma: gaan voor elke losse bal, schot en drive. Zijn 10 assists en 15 punten tonen zijn waarde aan. Drago Pasalic produceert een prachtige score als hij de bal in één hand meeneemt en tot hookshot verheft voor 38-65. De wedstrijd is op dat moment al lang beslist. Ploeggenoot Thomas Koenis leeft zich heerlijk uit onder de borden en behaalt een double-double (12 rebs, 11 pnt).

Wie nog erg moet wennen is Aron Royé. Hij werkt hard, maar is in Amsterdam gewend geraakt aan de transitie- en driepuntsgame van Apollo. Donar speelt veel meer een passing game. Gelukkig voor hem knalt hij er nu toch twee drietjes in. Verder op in het seizoen zal hij vast veel beter in het spel passen, aan zijn inzet ligt het immers niet. Jongeling Tim Hoeve produceert ook nog een drietje in deze, verre van spannende, wedstrijd. Het is een goede generale geworden voor de zeer belangrijke FIBA Europecupwedstrijd tegen Le Portel, woensdag in Leek.

Scorers: Curry 28, Bruinsma 16, Cunningham 15, Domingo 14, Koenis 11, Rebounds: Koenis 12, Domingo 6, Cunningham 6, Assists: Cunningham 10, Curry 7.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS