Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 25 24 17 22
Uit 17 17 8 13
8
8
-
5
5
thuis uit
88 punten 55
11 fouten 20
8 steals 1
49 rebounds 33

Regelmatige overwinning Donar

De grote vraag vooraf was natuurlijk of de spelers van Donar helemaal hersteld zouden zijn van alle (Europese) inspanningen. Apollo kan immers met het bekende brutale spelletje een knap lastige tegenstander zijn, zeker wanneer je zelf niet lekker in je vel zit.

Maar van plankenkoorts of vermoeidheid was weinig sprake. Donar deed het in aanvallend opzicht heel behoorlijk, al moet gezegd dat de defensie van de Amsterdammers zo af en toe flinke steken liet vallen. Dat deed ook de thuisploeg trouwens. In het eerste kwart (25-17) en kort daarna kon Apollo in de buurt blijven door miscommunicatie in de Groningse verdediging, een ding dat coach Erik Braal enkele malen noopte tot ingrijpen. 

Heel langzaam kon de thuisploeg wat meer afstand nemen door als team hard te blijven werken. Aanvallend was Brandyn Curry van grote waarde en ook Evan Bruinsma was lekker bezig, hoewel zijn eerste vijf driepunters doel misten. Zijn reactie – armen gespreid – na de eerste rake was dan ook zeer begrijpelijk. Speciale vermelding is ook op zijn plaats voor Thomas Koenis, die met 15 punten, acht rebounds in precies 20 minuten een puike prestatie afleverde. Maar alle harde werkers hadden een groot aandeel in het verdedigend uitstekende derde kwart (8 puntjes voor Apollo slechts). Bij Apollo maakten de Syriër Michael Madanly en de teruggekeerde Berend Weijs de meeste indruk. Hun af en toe fraaie acties konden de hoofdstedelingen echter niet in het juiste spoor houden.

Toen het verschil al aardig was opgelopen mocht Rienk Mast in het derde kwart al zijn opwachting maken en liet hij zien dat hij behoorlijk mee kan komen op dit niveau. Vooral zijn centermove in het laatste bedrijf, met een makkelijke score afgerond, maakte enthousiaste reacties op de tribunes los. Alle spelers behalve de herstellende Arvin Slagter kwamen aan bod, daarmee benadrukkend dat het vooral een teamprestatie was vandaag. De 88-55 eindstand was een correcte afspiegeling van de krachtsverhoudingen in deze amusante wedstrijd.

Aanstaande zondag speelt Donar de uitwedstrijd in Rotterdam en woensdag de 18e is de eerste groepswedstrijd in de FIBA Europe Cup tegen ESSM Le Portel uit Frankrijk. Vergeet niet dat deze wedstrijd wordt gespeeld om 19:30 uur in Sportcentrum Leek. Kaarten zijn nog te bestellen via donar.nl/kaarten.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS