Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 24 11 7
Uit 20 20 18 7
6
5
-
6
5
thuis uit
65 punten 65
15 fouten 17
11 steals 6
43 rebounds 52

Wat een stadion, dat WiZink Center in Madrid. Maar liefst 15000 zitplaatsen, waarvan er nog wat leeg blijven. En een tijdklok die het bij aanvang van de wedstrijd niet doet. In Plaza worden er dan een paar losse klokken bij de achterlijn geplaatst, maar hier moet er een geheel nieuwe klok komen. En zo is het inschieten en wachten geblazen voor MoviStar Estudiantes en Donar.

Donar gaat de wedstrijd in met de opdracht zelf de driepunters tegen hogere percentages te schieten en die bij Estudiantes weg te nemen. Juist dat gaat in de eerste helft niet lukken. Estudiantes schiet die tegen meer dan 50 procent, waar Donar op 30 procent blijft steken. Donar blijft wel dichtbij door scores van Jason Dourisseau en de weer lekker buffelende Thomas koenis (23-20).

Het tweede kwart wordt Estudiantes gedwongen tot overtreding van de 24 seconden klok, wat de intensiteit van de Groningse defensie illustreert, gevolgd door scores van Sean Cunningham. Hierdoor staat Donar voor met 23-25. Maar dan gaat de Spaanse ploeg door met het schieten van driepunters: Cvetkovic, Hakanson, Cook, Brizuela en Landesberg treffen allen van ver. Het eerste gaatje is geslagen bij rust: 47-40.

Het derde kwart begint met een 5-0 run van Brandyn Curry en Thomas Koenis, waardoor Donar weer op gelijke hoogte komt: 47-47. Maar echt stops maken lukt niet, wat er toe leidt dat er lange tijd baskets worden uitgewisseld. Het logische gevolg is dat het derde kwart in evenwicht eindigt: 58-58.

In het vierde kwart loopt de spanning zo hoog op dat beide ploegen minuten lang niet tot scoren komen. Door een driepunter van Cook komen de Spanjaarden op 65-61 te staan en omdat er zo weinig ballen door de basket gaan, lijkt dat de doorslag te gaan geven. Daar denkt Brandyn Curry toch anders over. Eigenhandig trekt hij de stand weer gelijk: 65-65. Er zijn nog enkele seconden te spelen als Sean Cunningham niet voor een hoog percentage schot kiest, maar een driepunter los laat. Die mist doel en het is verlengen.

In overtime blijkt de smalle selectie, nu er een optie is uitgevallen bij het ontbreken van Arvin Slagter. De energie is op bij Donar, waardoor de ploeg het hoofd voor Estuantes moet buigen, dat de verlenging met 12-4 wint en mag juichen om de 77-69 overwinning. Daarbij gezegd dat Donar met opgeheven hoofd naar het toernooi van de FIBA Europecup mag gaan. Er is kei- en keihard gewerkt, er is progressie qua teamspel gemaakt en de trots van het Groningse thuisfront op de ploeg is meer dan terecht.

Scores: Curry 15, Pasalic 13, Dourisseau 11, Koenis 10. Rebounds: Curry 9, Koenis 8, Dourisseau 7. Assists: Curry 9.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS