Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 32 16 19
Uit 23 18 29 21
8
3
-
9
1
thuis uit
83 punten 91
16 fouten 19
8 steals 8
35 rebounds 38

En weer moeten er twee schamele puntjes worden goed gemaakt, net als tegen BC Vytautas, om door te gaan in de voorronde van de Basketball Champions League. De Litouwers eruit gooien werd beschouwd als een mirakel, zou het nu weer lukken, maar nu tegen het Deense Bakken Bears? Het vooraf bedachte concept, hoe eenvoudig kan het zijn, met meer energie beginnen staat bij voorbaat onder druk. Immers, de mannen hebben een busreis van negen uur in de benen. Gelukkige bijkomstigheid: de Bears ook!

Donar gaat goed van start. Via Drago Pasalic, Sean Cunningham en Evan Bruinsma staat de ploeg al gauw op 0-10. Bij de Bears vallen de schoten niet, maar wie het spelletje kent weet dat dit niet zo zal blijven. Tot dan pakt Donar als gevolg veel rebounds: eind eerste kwart 7 om 13 stuks. Als Wiggins en Purcell zich met scoren gaan bemoeien komt de Deense ploeg dichterbij tot 16-23 eind eerste kwart.

Het tweede kwart gaat met 32-18 naar Bakken Bears. De ploeg weet veel intercepties te plaatsen op de bij tijden slordige passing van Donar. Ook gooien de gastheren er geregeld een zware full court press tegen aan. Het luidt een fase aan waarin er voor Donar veel mis gaat als het kwart start: Arvin Slagter mist zijn schoten, Jason Dourisseau mist (net als Curry later) zijn twee vrije worpen, Sean Cunningham loopt over de zijlijn. Daarbij heeft Donar geen antwoord op de schoten van Akoon-Purcell die van ver raak blijft schieten: 23 punten bij de ruststand 48-41. Zijn maatje Wiggins bedient hem bovendien voor een fraaie alley-oop.

Er staat Donar dus wat te doen in het derde bedrijf. Het collectief laat dat zien als de achterstand wordt omgebogen tot 51-57. Het is vechtbasketbal onder de borden, waardoor Pasalic een klap in het gezicht oploopt. Diouf van Bakken is haast ongrijpbaar. Drietjes van Slagter en Dourisseau volgen, waarna de eerste met vrije worpen de stand op 64-70 brengt.

Gaat Bakken Bears door met een kleine winst, of is het toch Donar dat meer dan twee punten voor blijft staan? Af en toe zijn de zenuwen goed zichtbaar op het veld. Maar het concept is duidelijk: de beste defensie gaat door en die komt van Donar. Er komt zelfs een 24 seconden overtreding aan Deense kant en is Tony Bishop genoodzaakt een onsportieve fout te maken op Bruinsma. Die mist zijn vrije worpen en even later leidt Donar ook nog balverlies. Echter de Bears ook, als Arvin Slagter een aanval zo verstoort dat de Deense aanval buiten de lijnen belandt. Purcell scoort 79-86, maar wordt even later genadeloos door Brandyn Curry geblokt. Bakken Bears komt in tijdnood en moet fouten maken. Arvin Slagter vindt het prima en maakt vier vrije worpen. Aan de altijd zwoegende Evan Bruinsma de eer om de eindstand op 84-91 te brengen. En zo doet Donar het weer! Weer twee verliespunten goed gemaakt in een uitwedstrijd en weer een ronde verder!

Scores Donar: Dourisseau 18, Pasalic 13, Curry 13, Bruinsma 13. Cunningham 11. Rebounds: Curry 8, Dourisseau 5, Cunningham 4, Slagter 4. Assists: Curry 6, Slagter 5, Dourisseau 5, Cunningham 4.

Donar doet het weer tegen Bakken Bears!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS