Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 19 18 25
Uit 25 26 15 14
7
8
-
8
0
thuis uit
78 punten 80
21 fouten 21
4 steals 11
40 rebounds 38

De inhaalrace die Donar moest inzetten om Bakken Bears nog te achterhalen strandde kort voor het einde van de wedstrijd. De Groningers moesten daardoor (weer) genoegen nemen met een verschil van twee punten in hun nadeel: 78-80.

Vooraf zou een verlies met klein verschil waarschijnlijk als "redelijk" zijn beschouwd, maar dit keer schemerde er toch wel wat teleurstelling door de woorden van coach Erik Braal en speler Arvin Slagter, na afloop bij de persconferentie. De reden daarvan? Donar had de noodzaak tot een inhaalrace zelf voor een groot deel veroorzaakt. Door onvoldoende energiek aan de wedstrijd te beginnen, liep de thuisploeg achter de feiten aan, daarbij verder in de put geholpen doordat aan de kant van de Denen alles leek te vallen. Elke (on)mogelijke bal rolde netjes door de ring, terwijl Donar-aanvallen vaak strandden in schoonheid of zelfs dat niet.

Het verschil op het scorebord liep snel op en voorzover beren vleugels kunnen krijgen, was dat zeker het geval in de eerste helft van deze ontmoeting. Vooral DeVaughn Akoon-Purcell kon daarvan profiteren. De atletische speler was overal, coachend, scorend, reboundend en op deze manier een ware plaag voor de Groningse ploeg. Ook de center Michel Diouf maakte indruk door zijn dominantie in de paint. Bij Donar bleven in die fase eigenlijk alleen Sean Cunningham en Arvin Slagter overeind, maar zij kregen te weinig steun.

In de Groningse kleedkamer werden de zaken op een rijtje gezet en het strijdplan voor de tweede helft hield in ieder geval in dat er ouderwets om elke bal zou worden geknokt. En zo geschiedde. Halverwege het derde kwart kreeg Donar een beetje grip op de wedstrijd en dat zette zich in het vierde kwart goed door. Akoon-Purcell werd stevig in bedwang gehouden door Jason Dourisseau en ook Drago Pasalic, in de eerste helft tamelijk dramatisch spelend, herstelde zich en liet zich gelden ten opzichte van Diouf.

En zo kropen de Groningers, fanatiek aangemoedigd door het weer talrijk opgekomen publiek, puntje voor puntje dichterbij. Zelfs de Deense ster Akoon-Purcell begon vrije worpen te missen. Donar kwam terug tot twee, viel terug naar vijf, knokte zich weer naar twee, maar het was net niet voldoende voor de winst. Daardoor staat Donar nu op dezelfde positie als in de eerste kwalificatieronde: twee achter met nog 40 minuten te spelen. Deze tegenstander is echter wel van een heel ander kaliber en dus kan Donar het zich niet veroorloven om nog steken te laten vallen. Een mooie uitdaging aanstaande dinsdag in Aarhus, waar de return om 18:30 uur zal plaatsvinden.

Inhaalrace Donar strandt vlak voor tijd

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS