Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 14 10 22 15
Uit 26 25 18 15
6
1
-
8
4
thuis uit
61 punten 84
15 fouten 20
5 steals 14
38 rebounds 34

Donar verdedigend naar winst in Litouwen.

In MartiniPlaza hadden we een grote mannen gevecht gezien. Fysiek, stevig basketbal, met voor Donar een grote makke: het lage schotpercentage. Je zou dus denken dat dit hetgeen zou zijn dat moest worden bijgeschaafd. Ietsje beter schieten, want het verlies van 75-77 kan met een paar puntjes meer worden overbrugd.

Maar nee, het is juist de verdediging die Donar heeft aangeschroefd in de return in de Prienai Arena. Er is voor Vytautas geen doorkomen aan. Rebounds, intercepties, een ondoordringbare muur wordt er opgebouwd door de gasten. Het is om mismoedig van te worden. Aanvankelijk zoekt Vytautas het dan maar in de verre schoten, maar als die niet het gewenste resultaat geven zoeken de gastheren het in het aanvallen van de basket. Het eerste bedrijf stopt bij 14-26.

Donar verdedigt zich de longen uit het lijf, maar is ook in aanvallende zin succesvoller dan in de heenwedstrijd. Brandyn Curry snijdt geregeld de bucket binnen, Jason Dourisseau idem dito op zijn slangemensachtige manier, Sean Cunningham crossovert zich richting basket, het spel straalt zelfvertrouwen uit. En verder werkt, werkt en werkt Donar door als een steeds beter op gang komende dieseltrein. Ruststand 23-51.

In het derde kwart lijkt het helemaal mis te gaan voor Donar als Vytautas een 14-0 run plaatst. Zelf verdedigt de ploeg een stuk strakker, waar Donar slordiger met de aanval omgaat. Het is Drago Pasalic die er een eind aan maakt met een hookshotje plus and one voor 39-55, gevolgd door driepunters van Curry, Pasalic, Dourisseau en Slagter. Het derde kwart eindigt zo op 46-69.

Het laatste kwart start met een rommelige fase, zonder scores over en weer. Het betekent tijdwinst voor Donar. Nu blijkt wederom de waarde van de terugkeer van Thomas Koenis. Hij reboundt zich door de wedstrijd heen en knalt er bovendien een driepunter in. Bij de Litouwers vloeit het vertrouwen in een goede afloop weg, waardoor de laatste fase van de wedstrijd met recht de dying seconds kunnen worden genoemd. Coach Braal krijgt gelijk. Nu pas is de tweede helft van de tweestrijd gespeeld en heeft Donar meer dan terecht gewonnen met 61-84. Een goede ploeg uit een top basketballand terugwijzen is een prestatie van formaat!

Topscores Donar: Curry 20, Pasalic 14, Koenis 13, Dourisseau 13. Rebounds: Koenis 9, Bruinsma 5. Assists: Curry 8, Cunningham 5.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS