Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 22 35 34 25
Uit 12 9 15 11
1
1
6
-
4
7
thuis uit
116 punten 47
10 fouten 14
15 steals 7
51 rebounds 20

Omlijst door de spectaculaire dans van dansschool Oxygym speelde Donar een puike wedstrijd tegen Rotterdam in de volle Wildervanckhal te Veendam. Dat het uiteindelijk een wipe out werd met de eindstand 116-47 toont verschillende dingen aan.

Eerst de tegenstander. Daar ontbraken Chris Commos en Trevor Setty, die nog niet speelgerechtigd waren. Er liepen spelers rond met namen op de rug van spelers van vorig seizoen. Wel terug was de grote reus Robert Krabbendam. Het meest opvallend was het watervlugge spel van Ordane Kanda. Hij was geregeld een plaaggeest voor de defensie van Donar. Daar staat tegenover dat hij veel te veel alleen moest doen. De passing van Rotterdam bleef beperkt tot zoeken rond de vijandelijke bucket en de vrije man. Kortom: Rotterdam speelt nog lang niet als team en wat zij nu lieten zien is zeker geen graadmeter voor waar zij toe in staat zullen zijn.

Donar daarentegen liet al goed teamspel zien. De passing in de aanval was gevarieerd en doet af en toe denken aan de vermaarde triangle offence van Tex Winter. Ook de pick and roll functioneerde goed. Als killer bees stortten de Donarspelers zich op de Rotterdammers. Voor hen was er geen doorkomen aan. In het eerste kwart moesten ze al twee keer aan de noodrem trekken met onsportieve fouten.

De voortreffelijk spelende Sean Cunningham liet een prachtige assist zien op Evan Bruinsma, die scoorde: 18-10. Een andere mooie actie was het gevolg van snelle passing. De verdediging van Rotterdam concentreerde zich rond de eigen vrije worplijn, maar Thomas Koenis rolde af en ving een flitsende pass voor een score. Hij kon alleen nog maar foutief worden afgestopt. Ondertussen buffelde Bruinsma door en trok 12 rebounds van de borden. De no-look-pass van Sean op Sjoerd Koopmans was ook van grote schoonheid: 42-17.

De jeugd van Donar kreeg ruim speeltijd. Toen Rienk Mast in het derde kwart binnen de lijnen kwam liet hij meteen 76-28 aantekenen. Maar vooral Stephen Domingo stal de show met zijn driepunters. Zijn stijl van schieten deed denken aan legende Jimmy Moore: recht omhoog, bal op de vingertoppen en afdrukken maar! Mooi om te zien was het spelplezier en de manier waarop spelers elkaar coachten. Het was Sean die met een driepunter de 100 volmaakte en Thomas Koenis die in drie seconden twee keer scoorde. Jason Dourisseau plaatste vervolgens een steal en dunkte, Tim Hoeve scoorde na een prachtige hesitation dribble, Koopmans ook, nu met een powerdrive.

Al met al: vanuit de Donarfan beleefd was het een feestelijke avond. Voor de ploeg een goede oefening in samenspelen, voor Rotterdam een nuttige tentoonstelling van waar aan geschaafd moet worden. Met dank aan de gastheren en dames van BV Aquila.

Scores: Domingo 24, Cunningham 17, Dourisseau 13. Rebounds: Bruinsma 12, Domingo 6, Dourisseau 6. Assists: Cunningham 6, Curry 6, Pasalic 4.

Fel Donar heeft weinig moeite met Rotterdam.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS