Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 25 20 18
Uit 13 11 15 15
8
3
-
5
4
thuis uit
83 punten 54
14 fouten 17
14 steals 12
42 rebounds 21

Veelbelovende oefenpartij in Uithuizen

Zaterdagavond half acht, sporthal De Mencke in Uithuizen. Het publiek stroomde massaal toe om Donar voor het eerst in de voorbereiding aan het werk te zien. Tegenstander was het nog niet helemaal complete Aris uit Leeuwarden. Bij de tegenstander waren wel Stefan Mladenovic en Valentijn Lietmeijer van de partij.

In zo'n eerste oefenwedstrijd gaat altijd van alles mis. Spelers weten elkaar niet te vinden, ballen vliegen de tribune in en meer van die zaken. Daarvan bleek echter niet veel sprake. Natuurlijk moesten de nieuwe en teruggekeerde spelers wennen aan de blijvers – en andersom. Maar er ging eigenlijk ook gewoon best veel goed.

De basis Curry, Dourisseau, Slagter, Bruinsma en Koenis ging fanatiek van start en liet Aris er maar mondjesmaat door. Daarmee direct maar aantonend wat coach Braal op de eerste training al had gemeld: dat de defensie dit seizoen extra nadruk zal krijgen.

Mede daardoor miste Aris veel eenvoudig lijkende ballen en kon Donar snel uitlopen naar 20-13. Zeker in het tweede kwart was de verdediging behoorlijk op orde. Alleen de snelle guard Emile Blackman kon met solo-acties regelmatig wat terugdoen. De thee werd geserveerd bij 45-24.

Hoogtepunt in het derde kwart was toch zeker de achteloze pass door Evan Bruinsma, door Jason Dourisseau spectaculair tot alley-oop verheven. A propos Bruinsma: dat lijkt de speler die iedereen wel als teamgenoot wil, met zijn inzet, passing, techniek en rebounding (9). Vlak daarna was het Domingo-time. Stephen produceerde achtereenvolgens een block, een driepunter, nog een driepunter, een rebound en een prima bijna-score, waarvan hij de vrije worpen dan helaas niet kon verzilveren.

In het vierde kwart kwamen alle dertien spelers aan bod en speelden de "jonkies" de wedstrijd keurig uit. De Donar equipe kon terugkijken op een goede wedstrijd, die de coaching staff voldoende aanknopingspunten bood om op door te bouwen.

Het team gaat nu weer vol aan de bak in de trainingen om aanstaande vrijdag al weer klaar te staan voor de volgende oefenpot: In sporthal Wildervanck is om 19:30 uur Forward Lease Rotterdam de tegenstander. Een prachtige gelegenheid om te zien welke vorderingen Donar kan laten zien tegen een op papier iets sterkere opponent.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS