Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 19 24 22
Uit 14 13 12 16
8
5
-
5
5
thuis uit
85 punten 55
14 fouten 18
12 steals 5
42 rebounds 31

25 mei 2017. Een dag die vele Donarfans nog lang in het geheugen gegrift zal staan, want vandaag schreef Donar historie en sloot het, met het behalen van het landskampioenschap, het beste seizoen ooit af. 

Al vrij snel in de wedstrijd werd duidelijk dat Donar niet weer van plan was zich de kaas van het brood te laten eten. De eerste minuten kon Landstede nog goed meekomen en namen de Zwollenaren zelfs nog een kleine voorsprong van twee punten maar daarna nam Donar het heft in handen en liep het langzaam maar zeker uit naar de eindoverwinning en de zo begeerde titel. 

Het is niet geheel verwonderlijk dat het vooral de smaakmakers van dit seizoen waren, Chase Fieler en Lance Jeter, die hun verantwoordelijkheid namen en Donar naar de overwinning leidden. In het eerste kwart was het vooral Fieler die goed scorend doorkwam, een rol die Jeter in het tweede bedrijf op zich nam. Met een voorsprong van 12 punten (39-27) werd de kleedkamer opgezocht, en werden de plannen gesmeed om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Tot halverwege het derde kwart wist Zwolle nog enigszins in het spoor te blijven maar daarna gaf Donar even gas en via een 14-0 run was het opeens 63-39 en maakte de uitverkochte Martiniplaza zich al klaar voor een feestje. Met nog enkele minuten in het laatste kwart te gaan, wisselde coach Erik Braal één voor één zijn basisspelers die stuk voor stuk een ovationeel applaus van het publiek kregen. Daarna mochten de bankspelers het afmaken en zo kregen alle spelers (met uitzondering van de geblesseerde Sjoerd Koopmans) hun speelminuten en kon de overwinning uiteindelijk eenvoudig behaald worden. Na de laatste zoemer barstte de Martiniplaza welhaast uit zijn voegen en konden spelers en staf hun overwinningsmedailles en de begeerde beker in ontvangst nemen die daarna trots aan het publiek werden getoond. Chase Fieler werd nog onderscheiden met de titel MVP van de play-offs, een terechte erkenning gezien zijn statistieken, al moet direct worden gezegd dat Donar de titel vooral dankzij zeer goed teamspel heeft kunnen prolongeren. 

Met het behalen van de landstitel sluit Donar het beste seizoen uit de clubhistorie af. Maar liefst drie hoofdprijzen werden binnengehaald, de SuperCup, de NBB Beker en het Landskampioenschap en daarnaast werd er voor het eerst overwinterd in de Europese competitie. 
 

Morgen (26 mei) zal het team worden gehuldigd op de Grote Markt. 

Het programma:

20:00 uur Opwarmen met Cazz Major, Roberto Tan en DJ Arnoud!

20:30 uur De huldiging! Drie prijzen gewonnen en overwinterd in Europa. Het beste seizoen in de lange geschiedenis van Donar!

21:30 uur Einde programma. Lekker doorfeesten in Stad!

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS