Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 13 11 4
Uit 18 12 26 20
4
8
-
7
6
thuis uit
48 punten 76
17 fouten 17
4 steals 12
37 rebounds 43

In de wedstrijd van zondagmiddag werd door de Groningse fans vooral gehoopt en verwacht dat Donar zich van een andere kant zou laten zien dan in wedstrijd drie van de finale play-offs. Toen werd immers de zogenaamd zekere winst uit handen gegeven in de laatste minuten van de wedstrijd. De Zwolse fans hadden weer wat hoop gekregen, maar waren desondanks niet heel massaal op het spektakel afgekomen.

Het leek toch alsof het together-blauw enigszins de boventoon voerde in het volle Landstede sportcentrum. Deze besloten om hun favorieten vocaal flink te ondersteunen en dat deden de thuissupporters evenzo, zodat het een lawaai van jewelste was in de zaal.

De wedstrijd liet in het eerste kwart het inmiddels bekende beeld zien: beide teams die zich verdedigend manifesteerden er er aanvallend alleen met moeite door konden komen. Het stond 8-4 toen Chase Fieler al met 2 punten naar de kant was en zijn vervanger Drew Smith pardoes tegen een Zwols blok beton aanliep, dat de naam Nick Oudendag droeg. Een pijnlijke kaak was het gevolg, maar aangezien Drew van elastiek gemaakt is, kon hij korte tijd later gewoon weer meespelen.

Intussen hervond Donar zich (11-12) en een serie drietjes van beiden kanten werd in het voordeel van Landstede beslist. Een 20-18 kwartstand was het logische gevolg.

Heel even leek er een beslissing in de maak toen Donar twee defensieve stops maakte, gevolgd door een onsportieve fout van Nick Oudendag. Het micro-gaatje van 4 punten werd echter onmiddellijk tenietgedaan door knullig balverlies. Het gehele tweede kwart bleven de teams elkaar volgen (33-30 bij rust).

Zoals zo vaak werd ook deze keer het verschil gemaakt in het derde kwart. Donar bleef gedisciplineerd spelen, vooral verdedigend, hetgeen Oudendag ertoe bracht om maar eens een driepunter los te laten en met succes. Deze werd vanzelfsprekend direct door Drago Pasalic gecounterd met net zo'n lange-afstandsprojectiel.

De strakke defensie begon Landstede op te breken en langzaam, stiekem bijna, liep Donar bij de thuisploeg weg (41-51) omdat er aan Zwolse kant niets meer viel. Niet toevallig was dit ook de periode waarin Drew Smith, die aanvallend weinig in te brengen had gehad, zich onder de eigen basket des te meer liet gelden. Hij eindigde de wedstrijd met slechts 1 schamel puntje, maar wat werd dat ruimschoots goedgemaakt door dat ene block op JT Yoho. Er zal nog wel even nagepraat worden over de geheel vrije driepunter die Yoho in de hoek mocht nemen. Een halve seconde later, toe de bal net de Zwolse handen verlaten had, kwam opeens Drew vanuit het niets langsvliegen om de bal uit het zwerk te meppen en ook nog zodanig dat die in handen viel van de eveneens uitstekend spelende Jason Dourisseau. Voeg daarbij acht soevereine rebounds en het is duidelijk dat onze springveer uit Florida een speciale vermelding verdiende in het #together lijstje voor de MVP. Want het was een teamprestatie, wederom. Donar liet eens te meer zien dat het collectief ijzersterk is en niet afhankelijk van een of twee bepalende spelers.

De Zwolse scoremachine was vrijwel tot stilstand gekomen en de apathische reactie van de thuisploeg bij de kans op een aanvallende rebound maakte veel duidelijk: De Landstede spelers geloofden er niet meer in (46-62). Donar mocht de score nog een beetje opvoeren terwijl de blauwe massa op de tribunes deinde op het eigen gezang. Bij 48-76 kwam een einde aan de Overijsselse lijdensweg en kon het Gronings feest in volle hevigheid losbarsten.

Dat betekent dat Donar alle kans heeft om het feest aanstaande donderdag, Hemelvaartsdag, compleet te maken in MartiniPlaza. Dan mogen we een degelijke en met overtuiging gespeelde wedstrijd van Donar verwachten, ondersteund door de zesde man, die zich vanaf elk van de 4350 bezette stoeltjes zal laten horen. Aanvang van deze allesbeslissende (?) wedstrijd is om 16:00 uur.

Check hier de statistieken van de wedstrijd.

Donar bouwt feestje in tweede helft

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS