Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 23 21 14
Uit 12 16 21 30
7
4
-
7
9
thuis uit
74 punten 79
21 fouten 21
10 steals 6
22 rebounds 40

Na de oorwassingen die Landstede Zwolle de eerste twee wedstrijden van de finaleserie te verwerken kreeg, waren er weinigen die op een Zwolse winst hadden gerekend. Het leek erop dat de spelers van Donar hier ook geen rekening mee hadden gehouden, want de Groningers speelden ver onder de maat en haalden bij lange na niet het hoge niveau van de eerste twee wedstrijden.

Van meet af aan was duidelijk dat Zwolle niet van plan was zich willoos naar de slachtbank te laten leiden. Aan de andere kant speelde Donar een vlakke wedstrijd en was de scherpte van de vorige ontmoetingen niet aanwezig. Ondanks een 11 punts voorsprong bij rust en een 10 punts voorsprong na afloop van het derde kwart, had Donar nooit echt de controle over de wedstrijd en liet het de Zwollenaren keer op keer terug komen. Inside, normaal gesproken toch de kracht van Donar, waren de bezoekers de baas en ook reboundend was Donar veruit de mindere. De 18 turnovers deden Donar ook geen goed en zo ging Zwolle, dat de complimenten verdient omdat het bleef strijden voor de winst, er uiteindelijk terecht met de overwinning vandoor.

Al met al een slechte wedstrijd van Donar en een enorme opsteker voor Zwolle dat aanstaande zondag met veel moraal aan game 4 zal gaan beginnen. Aan coach Braal de taak om zijn ploeg weer scherp te krijgen; het besef dat winnen nooit vanzelfsprekend is zal zijn team in ieder geval nu wel duidelijk zijn. 

Scores Donar
Chase Fieler:  18
Drago Pasalic: 17
Jason Dourisseau: 14
Sean Cunningham: 10

Rebounds Donar
Drago Pasalic: 6
Drew Smith: 5

Assists Donar
Lance Jeter: 5
Chase Fieler: 5
 

Donar heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door vanavond volstrekt onnodig te verliezen. Zwolle leek vandaag de enige ploeg die echt wilde winnen en deed dat dan ook volkomen terecht: 74-79.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS