Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 15 28 18
Uit 17 15 17 15
7
7
-
6
4
thuis uit
77 punten 64
13 fouten 20
8 steals 6
35 rebounds 41

Door vandaag voor de derde keer op rij te winnen van Den Bosch, staat Donar nu met één been in de finale van de play-offs.

Na de overtuigende overwinning afgelopen dinsdag in Den Bosch, was het vandaag een do-or-die wedstrijd voor de Bosschenaren. Dat was ook aan alles te merken want New Heroes was met geslepen messen naar Groningen gereisd en was zeker niet van plan zich weer zo te laten overklassen als in de vorige ontmoeting het geval was geweest. 

De derde ontmoeting was zeker niet de beste uit de serie, maar daarom niet minder spannend, want vooral in de eerste twee kwarten ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks. Beide kwarten werden nipt in het voordeel van de bezoekers beslist, die hun fysieke spel daarmee beloond zagen worden. Donar kreeg niet echt vat op de Bosschenaren, verdedigde goed maar kreeg zelf weinig open schoten en had daarnaast het vizier onvoldoende scherp staan om definitief afstand te kunnen nemen. Den Bosch, dat het aan het einde van het tweede kwart verder zonder Kees Akerboom moest doen (twee onsportieve fouten betekende uitsluiting voor de rest van de wedstrijd), schoot aanzienlijk beter dan Donar en had vooral moeite om de afstandsschoten te verhinderen.

Na rust werd er een tandje bijgezet onder aanvoering van, wie anders dan, Jason Dourisseau die enkele verdedigende stops afdwong en zelf goed scorend doorkwam. Dé ommekeer van de wedstrijd kwam echter voor rekening van Tjoe de Paula. De nestor van Donar zorgde er met een steal, een score plus bonus en vlak daarop weer een score dat Donar definitief een gaatje kon slaan, Die tik kwam hard aan bij Den Bosch, dat overigens wel de credits verdiende door te blijven vechten en niet, zoals afgelopen dinsdag, collectief door het ijs te zakken.

Uiteindelijk toch een terechte overwinning voor Donar dat nu nog één overwinning nodig heeft om zich te plaatsen voor de finale. Daar krijgt Donar maximaal 4 kansen voor, de eerste daarvan dienst zich aanstaande dinsdag aan wanneer Donar in Den Bosch de vierde wedstrijd uit de serie zal gaan spelen. Mocht deze wedstrijd toch onverhoopt verloren worden, dan zal er volgende week zaterdag weer thuis in de Martiniplaza worden gespeeld. 

Scores Donar
Lance Jeter: 16
Jason Dourisseau: 15
Drago Pasalic: 14
Arvin Slagter: 13

Rebounds Donar 
Chase Fieler: 8
Lance Jeter: 7
Jason Dourisseau: 6
 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS