Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 13 14 16
Uit 18 22 27 29
6
0
-
9
6
thuis uit
60 punten 96
16 fouten 19
5 steals 8
30 rebounds 36

DONAR DEELT DREUN UIT

Donar maakte korte metten met de aspiraties van New Heroes en versloeg de Bosschenaren in eigen huis met 60-96.

Het leek aanvankelijk wel play-off basketbal, dinsdagavond in de Maaspoort. Er werden geen cadeautjes uitgedeeld door de thuisploeg. Voor elk balbezit en elk schot moest worden gevochten. De Groningers hielden de verdediging goed op slot, waardoor beide teams elkaar weinig ontliepen in het eerste kwart. Het verschil was nooit meer dan een paar punten en het kwart eindigde in 17 -18.

Donar schoot uit de startblokken in het tweede kwart. Enkele verdedigende stops maakten het de New Heroes moeilijk en aan de andere kant vielen de schoten wel. Den Bosch kwam alleen nog tot scoren via vrije worpen. Met een 19-27 tussenstand begon het er goed uit te zien voor de Groningers. Juist op dat moment haperde de Groningse defensie en kon Den Bosch bijna langszij komen; achteraf gezien het laatste moment dat New Heroes de illusie mocht koesteren dat het Donar zou kunnen verslaan. Voor Erik Braal was het slechts de reden om een time-out te nemen. Dat had onmiddellijk effect. Twee achtereenvolgende driepunters van Sean Cunningham en Lance Jeter deden de wedstrijd kantelen in Gronings voordeel. Stand bij rust: 30-40.

Na rust liep Donar snel verder uit. Na drie minuten was het verschil al opgelopen tot 15 punten. Daarna was van een wedstrijd geen sprake meer. Symptomatisch voor het spel van New Heroes waren een airball van DJ Balentine en wat mislukte solo-acties. Donar stelde daar mooi uitgewerkte aanvallen tegenover, zoals bijvoorbeeld een magnifieke fast break met alleen maar passes, afgerond met een score van Drew Smith (44-67).

Het vierde kwart was niet verrassend, maar vanuit Gronings perspectief wel heel aantrekkelijk. Donar bleef goed verdedigen en perste er nog enkele prachtige aanvallen uit, zoals die waarbij Tjoe de Paula, liggend op zijn buik, alleen nog de bal kon doortikken naar Drew-Smith-op-snelheid, die deze uiteraard met een knal door de ring joeg. Ook noemenswaard was het duel der voormalige ploeggenoten Maarten Bouwknecht en Bas Veenstra, overtuigend door Bas met 2-0 gewonnen, omdat hij de driepunter van Maarten wist te stoppen en zelf wel in de daaropvolgende aanval tot scoren kwam.

Na nog een kort drietjesfestival werd de ontmoeting afgefloten bij een 60-96 eindstand en daarmee had Donar gedaan wat coach Braal wilde: New Heroes duidelijk maken dat er in deze serie voor Den Bosch niets te halen valt.

Assists New Heroes – Donar: 6 – 31

Rebounds: 30-36

Topscorers NH:

Justin Watts: 18

Charles Mitchell: 13

Topscorers Donar:

Lance Jeter: 19

Sean Cunningham: 14

Bas Veenstra: 11

Chase Fieler: 11 (plus 9 rebounds)

Jason Dourisseau: 10

Drew Smith: 10

Drago Pasalic: 10

Arvin Slagter: 10

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS