Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 24 15 20 25
Uit 23 15 18 20
8
4
-
7
6
thuis uit
84 punten 76
15 fouten 21
7 steals 4
34 rebounds 43

Het is al vaker gezegd: play-off basketbal is heel anders dan competitiebasketbal. Ook vanavond bleek die uitspraak waarheid. Donar had een hele kluif aan Den Bosch dat, na de overwinning op Rotterdam in de kwartfinales, met goede moraal naar Groningen was gekomen. De Bosschenaren waren geenszins geïmponeerd door de favorietenrol van Donar of de entourage in de Martiniplaza. In het begin van de wedstrijd leek het er even op alsof Donar een gemakkelijke avond zou krijgen, want het team, met een verrassende Tjoe de Paula in de starting five, begon scherp en liep al snel weg naar een 7-1 voorsprong. Toen liet Den Bosch zijn tanden zien en vanaf dat moment was het een echte wedstrijd waarvan de uitkomst tot vlak voor het einde uiterst onzeker was. Na een kwartstand van 24-23 in het voordeel van de thuisploeg, nam Den Bosch in het tweede bedrijf de leiding over en behield deze ook het grootste gedeelte van dit kwart, al bleef de marge erg klein. Toch was het Donar dat met een voorsprong aan de thee mocht beginnen, mede dankzij een toverbal van Sean Cunningham die, onder druk van de klok, vanuit een welhaast onmogelijke positie een driepunter binnenschoot. 

In het derde kwart leek Donar beter in de wedstrijd te komen. Er werd scherp verdedigd en de voorsprong werd langzaam uitgebouwd tot 10 punten. Door een onsportieve fout van Drew Smith keerde het momentum echter en knokten de bezoekers zich weer terug in de wedstrijd die overigens, alhoewel fysiek, in zijn algemeenheid nooit onsportief werd. Lance Jeter had een zware avond en werd erg goed verdedigd door de Bossche pointguard Steve McWorther waardoor hij niet of nauwelijks open schoten kreeg. Toch was Lance, zoals gewoonlijk, van grote waarde voor zijn team en wist hij anderen in scoringspositie te brengen. Ook Chase Fieler speelde een belangrijke rol en kon, met 13 punten, 7 rebounds, 8 assists en 5 (!!) blocks terugkijken op een goede wedstrijd. Ook Drago Pasalic, die dit keer beter speelde tegen opponent Charles Mitchell en Arvin Slagter speelden een degelijke wedstrijd. De ervaren Slagter mag zich inmiddels wel Mr Moneytime gaan noemen want in de laatste minuten van de wedstrijd was vooral hij het die met koel spel en rake vrije worpen de deur definitief op slot gooide. Ook Sean Cunningham was, vooral verdedigend, weer erg goed op dreef. De meest belangrijke speler vandaag was echter Jason Dourisseau die steeds op beslissende momenten wist te scoren en zijn team voortdurend op sleeptouw nam. Ook verdedigend was 'JD', zoals altijd, weer zeer goed bezig. 

Na afloop vertelde coach Braal dat hij toch wat zorgen had gehad over deze eerste wedstrijd vanwege de twee vrije weken van zijn ploeg terwijl Den Bosch inmiddels al in de 'play-off flow' was beland. Desondanks was hij uiteraard tevreden met de winst en kan Donar met vertrouwen uitzien naar de tweede wedstrijd in de serie die aanstaande dinsdag in Den Bosch zal worden gespeeld. 

Op zaterdag 29 april volgt dan game 3 in de Martiniplaza. Tickets voor deze wedstrijd kunnen hier besteld worden. 

Scores Donar
Jason Dourisseau: 18
Chase Fieler: 13
Drago Pasalic: 12
Arvin Slagter: 12

Rebounds Donar
Chase Fieler: 7
Jason Dourisseau: 7

Donar is de halve finale van de play-offs goed begonnen door te winnen van New Heroes Den Bosch. In de Martiniplaza werd het 84-76 voor de Groningers, waardoor de stand in de best-of-seven serie nu 1-0 voor Donar is. 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS