Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 30 22 27 23
Uit 18 17 13 18
1
0
2
-
6
6
thuis uit
102 punten 66
14 fouten 14
18 steals 5
35 rebounds 31

Donar lijkt klaar voor de play-offs. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen werd van tegenstander Forward Lease Rotterdam afgetekend gewonnen met  102-66.

Dat Donar leeft in Groningen weet inmiddels in Nederland iedere liefhebber van de basketbalsport. Maar dat in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, die feitelijk nergens meer om gaat, zoveel toeschouwers komen dat het bordje "uitverkocht"  voor de kassa gehangen kon worden zal toch veel mensen hebben verbaasd. Maar liefst 4250 toeschouwers waren naar de Martiniplaza gekomen om 'hun' Donar het seizoen te zien afsluiten. En het moet gezegd worden, Donar deed dat in stijl, want de ploeg liet zien niet voor niets de lijstaanvoerder te zijn en vermaakte het publiek regelmatig met oogstrelend basketbal.

Was Rotterdam naar Groningen gekomen met de gedachte dat er wellicht nog iets te halen viel, dan werd die gedachte binnen no-time teniet gedaan want Donat startte voortvarend. Verdedigend werd de deur direct op slot gegooid en ook de aanval werd zeer verzorgd uitgevoerd. Vooral tegen de omschakeling van verdediging naar aanval, toch al één van de sterke punten van dit team, had Rotterdam geen weerwoord en kreeg het de ene na de andere goed uitgevoerde fast break om de oren. Chase Fieler liet wederom zien dat hij als één van de meest belangrijke kandidaten is voor de titel van Most Valuable Player van de Nederlandse competitie want hij was overal te vinden, scoorde zowel in- als outside, pakte rebounds en steals en vergat ook zijn medespelers niet. Ook de andere lange mannnen Pasalic en Smith waren goed op dreef waarbij de laatste zich steeds beter ontwikkeld tot een belangrijke waarde voor zijn team door behalve zijn snoeiharde dunks ook verdedigend zijn mannetje te staan. Via 30-18 werd de rust bereikt met een ruime marge van 17 punten in Gronings voordeel (52-35).

Ook na rust bleef Donar verzorgd basketballen. Het publiek werd getrakteerd op de ene na de andere mooie actie. Spetterende dunks (Smith, Fieler & Dourrisseau), prachtige driepunters (Fieler, Slagter) en schitterende assists (Cunningham, De Paula) werden aan het publiek voorgeschoteld dat zo waar zijn geld kreeg en kon genieten van een zeer vermakelijke wedstrijd. Rotterdam deed wat het kon, speelde ook niet eens zo slecht maar moest toch toezien dat Donar verder uitliep en uiteindelijk de zoveelste ruime overwinning van het seizoen kon noteren.

Met slechts twee verloren competitiewedstrijden, een succesvol Europees avontuur en met de SuperCup en de NBB Beker al twee gewonnen hoofdprijzen sloot Donar een uitermate succesvol seizoen af en kan het beginnen aan het meest belangrijke gedeelte: de play-offs, waar gestreden zal worden om het kampioenschap van Nederland. Donar heeft vanwege de 1e klassering een 'bye' voor de kwartfinales en zal in de halve finales het gaan opnemen tegen de winnaar van de confrontatie tussen Den Bosch en Rotterdam. De eerste wedstrijd van de halve finale, die in een best-of-seven serie gespeeld zal worden, zal zijn op zaterdag 22 april in de Martiniplaza. Tot het zover is zal Donar in het buitenland nog een of meerdere (besloten) oefenwedstrijden spelen om het ritme niet te verliezen. 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS