Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 13 13 17 15
Uit 15 23 22 26
5
8
-
8
6
thuis uit
58 punten 86
25 fouten 17
9 steals 16
31 rebounds 24

Donar maakt geen fout in Weert

Donar maakte geen fout in Weert en won, zonder zelf geweldig te spelen, met 58-86.

Donar startte zonder Pasalic en Cunningham. Eerstgenoemde zou zelfs helemaal niet spelen, de laatste maakte wel zijn minuutjes.

Het was een rommelige wedstrijd. Zo werd de tussenstand 9-9 na zes minuten niet veroorzaakt door geweldig verdedigend spel.

Pas na de 13-15 kwartstand kon Donar aanvallend aardige dingen doen, onder andere door Bas Veenstra en door de denderdunks van Drew Smith (een éénhandige met links, gevolgd door een tweehandige) en ook door het degelijke spel van Chase Fieler.

De inside mannen hadden trouwens sowieso een leuke avond door het gebrek aan noemenswaardige tegenstand onder de borden.

Na de rust (43-60) gingen vooral Chase en Drew door met wat ze goed kunnen: rebounden, steals pakken en scoren. Voor Donar was de wedstrijd blijkbaar vooral een oefenpartij met het oog op de play-offs, onder andere gezien de veel gebruikte full court press.

Nadat het verschil was opgelopen tot boven de 20, konden ook Sjoerd Koopmans, Tim Hoeve en Daan Maring hun opwachting maken. De laatste wist nog te scoren tot groot enthousiasme van de bank. De eindstand 58-86 zegt eigenlijk alles en Donar gaat zich opmaken voor de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen, aanstaande zaterdag tegen Forward Lease Rotterdam.

Scores Donar
Chase Fieler: 23
Andrew Smith: 16
Jason Dourisseau: 14

Rebounds Donar
Chase Fieler: 4
Bas Veenstra: 4

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS