Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 38 22 26 19
Uit 14 16 9 17
1
0
5
-
5
6
thuis uit
105 punten 56
11 fouten 8
15 steals 2
37 rebounds 33

Donar heeft de thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden op overtuigende wijze gewonnen. De Friezen waren geen enkele match voor de thuisploeg en werden afgestraft met een 105-56 nederlaag.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was de algemene gedachtengang dat het wellicht nog spannend zou kunnen worden. Immers, voor Aris stond er nog veel op het spel (het behalen van een plek in de play-offs) en voor Donar niets (al verzekerd van de eerste plek in de competitie). Niets bleek minder waar. Donar schoot uit de startblokken met scores van Pasalic, De Paula en Fieler en hoefde zich geen moment meer zorgen te maken over de afloop van de wedstrijd. Na ruim 5 minuten was het verschil al opgelopen tot 20 punten en was de wedstrijd al lang gespeeld. 

Ondanks het krachtsverschil valt het Donar, dat zonder de licht geblesseerde Jason Dourisseau speelde, te prijzen dat het goed bleef basketballen. Het publiek, dat wederom massaal naar de Martiniplaza was gekomen, werd bij tijd en wijle getrakteerd op oogstrelende aanvallen, dunks, alley oops en vooral een zeer goede verdediging. Aris kon niets anders dan machteloos toezien hoe het verschil groter en groter werd. Het uiteindelijke verschil van bijna 50 punten had zelfs nog veel groter kunnen zijn, maar omdat coach Braal al vlug zijn bankspelers op het veld stuurde, kon Aris vooral in het laatste kwart de schade nog iets beperkt houden. 

Een bijzondere vermelding voor Bas Veenstra, die veel speelminuten van zijn coach kreeg en daarin 16 punten wist te scoren. Topscorer van de wedstrijd werd Chase Fieler met 19 punten terwijl pointguard Lance Jeter weer opviel door het grote aantal (10) assists dat achter zijn naam kon worden genoteerd. 

Met nog twee competitiewedstrijden te gaan is het nu zaak voor coach Braal om zijn team in de goede vorm te houden waarin het nu steekt. Voor Aris lijkt het bijna onmogelijk om zich nog te plaatsen voor de play-offs. 

Scores Donar:
Chase Fieler: 19
Sean Cunningham: 17
Bas Veenstra: 16
Drago Pasalic: 14

Rebounds Donar:
Chase Fieler: 6
3 spelers met 4

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS