Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 27 17 15 14
Uit 18 12 26 25
7
3
-
8
1
thuis uit
73 punten 81
21 fouten 18
8 steals 10
33 rebounds 35

Winst in Amsterdam

Donar liet de supporters schrikken met een slechte eerste helft, maar zette de zaken na rust weer recht: 73-81.

Vooraf was de belangrijkste vraag die in Groningse hoofden speelde: Zou Donar de weg terug hebben gevonden na het smadelijke verlies in Den Bosch? Donar begon dermate dramatisch aan de uitwedstrijd dat de wenkbrauwen werden gefronst. Kon dit wel kloppen? Live controle was niet mogelijk door het ontbreken van een live stream, maar wat direct opviel was het ontbreken van Chase Fieler in de line-up. Wegens een rugblessure werd hij aan de kant gehouden. Daardoor kregen Arvin Slagter en Drew Smith wat meer speeltijd dan normaal.

Vooral het eerste kwart was "on-Donariaans". Met 27 punten tegen kon coach Braal absoluut niet tevreden zijn. Vooral Dimeo van der Horst profiteerde van de verdedigende malaise bij Donar en eindigde de wedstrijd met 31 punten. Het tweede kwart was nog steeds voor Apollo, maar langzaam kregen de gasten iets meer grip op het Amsterdamse spel.

Dat zette na rust door toen Donar ook aanvallend drie tanden bijzette. Het verschil smolt weg als ware het pakijs op de Noordpool. Bij 51-50 was het weer een wedstrijd en hoewel de Amsterdammers flink tegenspartelden, namen de Groningers het over. Door veel defensieve druk en double teaming werd balverlies afgedwongen, zodat Drew Smith ook weer eens een schitterende alley-oop (op aangeven van Arvin Slagter) kon tonen aan het publiek.

Donar kan na deze overwinning verder met de voorbereidingen op de komende wedstrijden, waaronder de dubbel tegen Landstede en daarna de play-offs, waar in de intensieve trainingen al voorzichtig op wordt voorgesorteerd.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS