Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 17 18 26
Uit 22 13 15 23
8
4
-
7
3
thuis uit
84 punten 73
19 fouten 19
9 steals 9
33 rebounds 35

Donar verslikt zich in Den Bosch

Donar leverde een slechte prestatie in de Maaspoort en verloor de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen.

Het begin van de wedstrijd was voor Donar. De New Heroes stonden slap te verdedigen en maakten het de Groningers makkelijk.  Donar liep snel uit naar 7-17, maar misschien was al een teken aan de wand dat in enkele minuten al twee bonus vrije worpen werden gemist. Coach Sander van der Holst greep direct in en spoorde zijn mannen aan tot betere defensie. Dat had effect want de pressie van de Bossche ploeg was dermate groot dat Donar drie aanvallen op rij balverlies leed en zodoende het kwart toch met achterstand moest afsluiten: 23-22.

Het tweede kwart begon zoals het eerste was geëindigd: met een sterk verdedigend Den Bosch en een Donar wat daar maar weinig tegenover kon stellen. Het verschil liep op naar 10 eer Donar de weg enigszins terugvond en wist af te sluiten met 40-35 bij rust. Niets aan de hand, zo leek het. Maar het beeld van de wedstrijd was niet goed. New Heroes was gretiger en Donar kwam niet in zijn comfort zone.

Na rust kwam Donar met twee scores terug tot 40-39, maar het was alsof deze punten als vanzelfsprekend werden aangenomen, want Den Bosch herstelde het verschil snel. Tekenend voor de prestatie van Donar: Chase Fieler, toch de beste man aan Groningse zijde, miste drie van de vier hem toegemeten vrije worpen. Veel ging mis, schoten wilden niet vallen – vaak een teken van geen vertrouwen – en gedurende het kwart viel Donar als team verder uiteen zodat nog maar weinig fatsoenlijke aanvallen werden gespeeld.

Het laatste kwart was ontluisterend vanuit Gronings perspectief. Machteloos gepruts bepaalde het beeld en de Bosschenaren liepen uit naar een verschil van 20 punten. In de laatste minuten sprokkelden de mannen van Erik Braal nog wat puntjes bij elkaar, maar de match was allang gespeeld. De Brabanders slaagden er uitstekend in om Donar niet in hun eigen spel te laten komen. Met 84-73 kon de overwinning dan ook vooral op het conto van New Heroes basketbal worden geschreven. 

Donar heeft ruim de tijd om de wonden te likken, want pas op 18 maart wordt er weer gespeeld en dan in Amsterdam tegen Apollo.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS