Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 21 29 22 20
Uit 16 18 18 10
9
2
-
6
2
thuis uit
92 punten 62
11 fouten 18
10 steals 6
39 rebounds 30

Donar gemakkelijk naar finale NBB beker

 Door ook de tweede wedstrijd in de halve finale van de NBB beker met ruime cijfers te winnen heeft Donar zich eenvoudig voor de bekerfinale geplaatst. In de Martiniplaza werd Amsterdam met 92-62 verslagen. 

Voorafgaand aan deze wedstrijd was eigenlijk al duidelijk wie de eerste bekerfinalist zou gaan worden. Doordat Donar de eerste wedstrijd van de halve finale in Amsterdam al met 61-93 had gewonnen, zouden de Amsterdammers nu met meer dan 32 punten verschil moeten winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de finaleplaats. Dat de coaches van zowel Donar als Amsterdam die verwachting niet hadden bleek al uit de startende opstellingen die voor beide teams afwijkend van normaal waren. Donar begon de wedstrijd zonder de vaste startende pointguard Lance Jeter terwijl ook coach Faydherbe van Amsterdam zijn team met een ongebruikelijke opstelling het veld in stuurde. Faydherbe gaf achteraf als reden op dat hij ontevreden was met de instelling van zijn team in de belangrijke competitiewedstrijd tegen Aris die door de Amsterdammers werd verloren. Coach Braal zal ongetwijfeld al met een schuin oog naar de aanstaande competitiewedstrijd in en tegen Leiden hebben gekeken die over twee dagen zal worden gespeeld en daarom zijn belangrijke spelers meer rust dan gebruikelijk hebben gegeven. 

Amsterdam mocht in het eerste kwart nog even het idee hebben dat het een gelijkopgaande wedstrijd zou gaan worden, maar toen Donar vooral de verdedigende teugels flink aantrok was het snel gedaan met de ambities van de hoofdstedelingen. Van spanning was dus geen sprake, maar desondanks liet Donar bij vlagen erg goed spel zien en werd het publiek bediend met enkele fraaie acties waarvan een rebound van de metershoog opspringende Andrew Smith wellicht een van de mooiste was. Ook Drago Pasalic sprokkelde welhaast onopvallend zijn puntjes weer bij elkaar met mooie droge schotjes en werd uiteindelijk topscorer met 15 punten.

Het hoogtepunt van de avond werd echter tot het laatst bewaard. Jeugdspeler Sjoerd Koopmans, die als enige van zijn team nog geen score had laten noteren, kreeg twee minuten voor het einde van de wedstrijd eindelijk de mogelijkheid om op het scoreformulier te komen via twee vrije worpen. Sjoerd miste de eerste kans, maar verzilverde de tweede waarna de Martiniplaza bijkans ontplofte. Toen Sjoerd vlak daarna ook nog van afstand scoorde was het helemaal feest en leek het heel even alsof de finale al gewonnen was. Zover is het echter nog niet, zie ook de informatie hieronder. Na afloop van de wedstrijd was coach Braal logischer wijze tevreden met de prestatie van zijn team dat wederom een belangrijke finale mag gaan spelen. Aan het einde van de persconferentie werd nog bekend gemaakt dat Braal zijn contract met drie seizoenen gaat verlengen wat het een terecht applaus opleverde van de aanwezigen. 

Informatie bekerfinale

 De tegenstander in de bekerfinale zal komen uit de halve finale tussen Zwolle en Rotterdam. Al zeker is dat de finale in Groningen gespeeld gaat worden op zondag 26 maart om 14:00u. Omdat de bekerfinale wordt georganiseerd door de NBB zijn de seizoenkaarten voor deze wedstrijd niet geldig. Ook de toegangsprijzen worden bepaald door de NBB. Seizoenkaarthouders krijgen echter wel voorrang om hun eigen plaats te reserveren, deze mogelijkheid hebben zij tot 9 maart a.s.
Morgen (1 maart) ontvangen de seizoenkaarthouders een e-mail waarin zij de optie krijgen om hun zitplaats voor de bekerfinale te reserveren. Ook de losse verkoop gaat morgen van start, zij het alleen voor die plaatsen die niet door seizoenkaarthouders worden bezet. Vanaf 10 maart worden alle dan nog beschikbare plaatsen in de verkoop gedaan. De prijzen voor de toegangskaarten zijn €15.- voor volwassenen en €10,- voor jeugd t/m 17 jaar.

Voor seizoenkaarthouders geldt dus: als je je eigen plaats wilt behouden voor de bekerfinale, wacht dan op de e-mail morgen en reserveer vóór 10 maart a.s.!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS