Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 3 18 11 24
Uit 15 22 25 20
5
6
-
8
2
thuis uit
56 punten 82
15 fouten 24
5 steals 16
31 rebounds 41

Donar wint met gemak in Rotterdam

 Het was een klinkende overwinning van Donar in Rotterdam. Forward Lease werd met flinke cijfers teruggewezen: 56-82

Vooraf waren veel ogen in Rotterdam gericht op nieuweling Greg Mays, die vanaf de forwardpositie voor nieuwe impulsen moet zorgen bij de Rotterdamse club. Mays had nog niet zoveel kunnen laten zien, maar niettemin maakte Forward Lease het afgelopen keer Landstede erg moeilijk. Alle reden om met enige spanning naar dit duel uit te kijken.

Daar bleek in de matige gevulde topsporthal in het eerste kwart weinig van. Rotterdam wist de basket in het geheel niet te vinden. Aan Groningse zijde was het allemaal Jason Dourisseau wat de klok sloeg. De eerste zeven punten kwamen uit zijn handen en dat hadden er zelfs nog meer kunnen zijn.

Daarna deden ook andere Donar spelers een duit in het zakje, terwijl bij Forward Lease niks lukte. Pas in de laatste seconden van het eerste kwart kon Tamasauskas iets terugdoen: 3-15.

Inmiddels was coach Erik Braal begonnen met het wisselen van de basisspelers. Dat had nauwelijks effect op het krachtsverschil. Bij 14-30 moest coach Salomon toch weer ingrijpen met een time-out. Het had nauwelijks invloed. Incidenteel deed de ploeg uit de maasstad iets terug maar het was onvoldoende om Donar zelfs maar bij te benen. Het hoogtepunt van het kwart was wel de vliegende dunk van Drew Smith. De rust kwam bij 21-37 en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

In hert derde kwart ging de wervelende Donar-show verder. Pas toen het verschil ruim boven de 20 was getild, werden de teugels iets gevierd. Noemenswaardige momenten waren de technische fout van Erik Braal na protest vanwege een on-/terecht gefloten loopfout en wederom een prachtige denderdunk van Drew Smith. Het kwart eindigde bij 32-62.

Het vierde kwart was vrijwel letterlijk voor de statistieken. Met 24-20 ging deze periode naar de Rotterdammers. Greg Mays kon geen blijvende indruk achterlaten. De eindstand 56-82 liet niets aan duidelijkheid te wensen over. In grote delen van de wedstrijd had Donar de zaak potdicht getimmerd en er zat vrijwel geen onverdedigd schot in voor Forward Lease. Bij Donar kwamen alle spelers aan bod, maar een speciale vermelding verdient wel JD met 27 punten, 8 rebounds en 2 assists.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS