Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 18 7 8 28
Uit 25 16 24 28
6
1
-
9
3
thuis uit
61 punten 93
16 fouten 15
4 steals 11
35 rebounds 40

Donar met één been in finale beker

 Donar doorstond de Amsterdamse storm met gemak en won met 61-93.

Of de wind er invloed op had is niet duidelijk, maar Apollo Amsterdam leek in het begin van de donderdagavond van plan om het Donar toch maar eens moeilijk te gaan maken. Vooral Stefan Mulder had grootse plannen en gooide er vier achter elkaar in tijdens het eerste kwart. Verdedigend lieten de Amsterdammers echter steken vallen, waardoor de kwartstand werd bepaald op 18-25.

In het tweede bedrijf draaide Donar de duimschroeven wat aan. Daardoor was er voor Apollo weinig doorkomen meer aan, wat coach Patrick Faydherbe ook probeerde om z'n mannen in het spoor te krijgen. Met een 7-16 kwart brak de rust aan bij 25-41 en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al grotendeels beslist.

Na de rust brak een periode van slordigheden aan waarin voor de neutrale toeschouwer even weinig te genieten viel. Veel missers aan beide kanten en de ontmoeting dreigde even als een nachtkaars uit te gaan. Maar gelukkig brak Lance Jeter de ban met enkele van zijn relatief weinige scores. Daarna ging het gas er bij Donar weer op en kon onder andere Drago Pasalic zich lekker uitleven, mede doordat Max van Schaik ontbrak op het Amsterdamse roster.

In het slotkwart konden beide teams zich nog wat laten zien aan het publiek. Aan Amsterdamse zijde deed vooral Sergio de Randamie van zich spreken. Donar liep met wat mooie scores nog wat verder uit en sloot met een 30+ de wedstrijd af, daarmee eerdere ontmoetingen tussen beide teams bevestigend.

Door deze uitslag kan de finale van de NBB-beker Donar eigenlijk niet meer ontgaan. Aanstaande dinsdag wordt de return in Groningen gespeeld.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS