Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 28 29 17
Uit 15 12 9 19
9
1
-
5
5
thuis uit
91 punten 55
11 fouten 20
7 steals 9
39 rebounds 31

Donar zonder probleem langs Weert

Donar had vanavond geen enkele moeite met BSW Weert. In de Martiniplaza won de thuisploeg eenvoudig met 91-55.

Ruim 3100 toeschouwers waren toch nog afgekomen op de midweekse wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter van de Dutch Basketball League. Het verschil in kwaliteit was vandaag niet alleen op de ranglijst, maar ook op het veld duidelijk zichtbaar. Donar controleerde de wedstrijd en kon het zich permitteren om de basisspelers veel rust te geven. 

Alleen in het eerste kwart was er nog enigzins sprake van een wedstrijd. Weert kwam enkele keren goed door met afstandsschoten en Donar verdedigde niet strak genoeg waardoor de schutters van Weert te gemakkelijke schoten kregen. Weert, dat afgelopen week nog verrassend van Zwolle wist te winnen, was wellicht naar Groningen gekomen met het idee dat er wederom een stunt mogelijk was maar na enkele minuten in het tweede kwart vervloog die hoop. Toen Donar, zoals coach Braal het achteraf verwoorde "even de gasbranders open zette" was het snel over en uit met de ambities van de zuiderlingen. Donar speelde wat wisselvallig maar goed genoeg om ruim afstand te nemen en met een marge van 18 punten te gaan rusten. 

Na rust liet Donar bij vlagen erg goed spel zien. Chase Fieler, voor rust nog niet goed in de wedstrijd, kwam beter in zijn ritme en vermaakte het publiek met enkele fraaie dunks en blocks. Ook Jason Dourisseau en Drew Smith deden mee met het dunkfestijn en zo werd het publiek, ondanks dat er van spanning geen enkele sprake was, toch vermaakt met mooie acties. Coach Braal bracht al vroeg in de wedstrijd zijn bankspelers in en gaf zijn starting five rust. In het laatste kwart was de wedstrijd al lang gespeeld al kwam het publiek nog even in de benen na een fraaie score van jeugdspeler Daan Maring. Al met al een eenvoudige overwinning voor Donar dat al duidelijk bezig lijkt te zijn met de voorbereiding op de komende bekerwedstrijden tegen Amsterdam en de play-offs. 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS