Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 15 23 16
Uit 22 20 23 19
7
4
-
8
4
thuis uit
74 punten 84
19 fouten 18
4 steals 5
34 rebounds 47

Donar maakt geen fout en wint

 

Donar deed goede zaken in Leeuwarden door Aris te verslaan. Het werd 74-84 in een vanuit Gronings perspectief matige wedstrijd.

Aris kende een moeilijke periode voor de ontmoeting tegen Donar. Gelukkig voor de Friezen is de noordelijke derby altijd hét middel om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en voor de dood of de gladiolen te gaan. Zo ook vandaag. 

Aris startte furieus en zette Donar op een kleine achterstand. Dat was de basisvijf van Donar blijkbaar iets te gortig. Even tussengas met een 1-11 run en de zaken waren op orde. Toch haakte Aris niet af; integendeel. Dat kwam mede doordat Denton Koon wel erg veel ruimte kreeg om aan te leggen voor het afstandsschot en daar dankbaar gebruik van maakte (19 punten in de eerste helft). Via de kwartstand 20-22 werd het verschil na 12 minuten spelen op 10 gezet en dat zou de gehele wedstrijd ruwweg in stand blijven. De Groningse supporters keken elkaar eens aan, terwijl de Friezen enthousiast begonnen te worden bij de 35-42 ruststand.

In de derde kwart moest het dan voor Donar gebeuren. Na enkele minuten stond het 41-54 en het leek er even op dat Donar door zou drukken. Maar het snelle spelletje van Aris zorgde dat de Leeuwarders steeds konden blijven aanhaken.

Aris bleef in de hele tweede helft aandringen, maar spannend werd het geen moment. Zonder zich overmatig in te spannen brachten de Groningers de wedstrijd over de eindstreep en dat bleken nuttige 2 punten, aangezien Zwolle struikelde over hekkensluiter BS Weert. Donar staat op de ranglijst nu 10 punten los van nummer twee, Zwolle.

Chase Fieler scoorde weer een mooie double-double met 16 punten en 13 rebounds, topscorer was Drago Pasalic met 24.

Aanstaande donderdag neemt Donar het thuis op tegen BS Weert in MartiniPlaza. 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS