Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 22 20 19
Uit 17 10 11 11
8
0
-
4
9
thuis uit
80 punten 49
11 fouten 19
9 steals 6
34 rebounds 32

Donar heeft vandaag goede zaken gedaan door in de eerste wedstrijd van de kwartfinales om de NBB beker Leiden met ruime cijfers te verslaan. In de Martiniplaza won de thuisploeg met 80-49.

De kwartfinale van het bekertoernooi wordt in twee wedstrijden afgewerkt. Dat betekent, wil Donar goede kans maken om zich te plaatsen voor de volgende ronde, dat er vandaag met ruime cijfers gewonnen diende te worden. Die opdracht had coach Braal goed aan zijn spelers doorgegeven, Donar won met een marge van 31 punten en heeft nu een zeer goede kans om zich te kwalificeren voor de halve finale.

Tot aan het tweede kwart kon Leiden nog bijblijven, daarna was en bleef Donar oppermachtig en werd de voorsprong langzaam maar zeker verder uitgebouwd. In het eerste kwart was het vooral Leiden speler Draper die een paar open schoten werd gegund maar daarna werd de verdediging flink aangeschroefd en kreeg Draper, evenals zijn teamgenoten, nauwelijks nog een vrije schotkans. Pointguard Lance Jeter liet wederom zien er weer te staan wanneer het er toe doet en speelde samen met Chase Fieler een zeer bepalende rol. Met 22 punten en 6 assists kan Lance terugkijken op een prima wedstrijd terwijl collega Chase met 17 punten, 8 rebounds en 3 blockshots daar niet veel voor onder doet. Vooral de blockshots van Fieler kregen het publiek op de banken terwijl Andrew Smith met zijn specialiteit, de denderdunk, ook enthousiast werd toegezongen. Ook Drago Pasalic speelde een zeer degelijke wedstrijd en hetzelfde kan gezegd worden van Sean Cunningham die vooral verdedigend weer van grote waarde was, Jason Dourisseau en Arvin Slagter. 

Samenvattend was het vooral een wedstrijd waarin Donar liet zien dat het enorm goed en geconcentreerd kan verdedigen. De Leidse coach moet er moedeloos van zijn geworden om te zien hoe zijn spelers keer op keer vastliepen tegen de Groninger defense. 

Overmorgen wordt de tweede wedstrijd in deze kwartfinale gespeeld, dan in de Vijf Mei hal in Leiden. Leiden zal dan met tenminste 32 punten verschil moeten winnen om Donar van de halve finale te houden. Natuurlijk, de bal is rond en Donar zal moeten waken voor overschatting, maar zelfs de Leidse coach had er niet zoveel geloof meer in. "We zullen moeten toveren om dit nog goed te maken", waren zijn woorden. Aan Donar om het niet zover te laten komen. 

Wordt dus, over twee dagen, vervolgd. 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS