Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 24 17 21 20
Uit 6 24 11 11
8
2
-
5
2
thuis uit
82 punten 52
17 fouten 20
7 steals 5
45 rebounds 41

Donar blijft winnen in de Nederlandse competitie. In de Martiniplaza werd Amsterdam met ruime cijfers verslagen: 82-52.

Na de thriller tegen het Bulgaarse Lukoil Academic moest Donar vandaag weer een 'gewone' competitiewedstrijd spelen. Ondanks de zware reeks wedstrijden die het team achter de rug heeft, moest er vandaag gewonnen worden om de voorsprong op de achtervolgende teams in stand te houden. Donar deed wat het moest doen en won afgetekend, al speelde de ploeg lang niet op de top van zijn kunnen. Geheel verbazingwekkend is dat natuurlijk niet, want het Europese avontuur heeft een zware wissel getrokken op de spelers. 

Vooral in het eerste kwart liet Donar zien dat het veel geleerd heeft van het spelen tegen teams van een hoog niveau. Verdedigend werd er zeer goed gespeeld, Amsterdam werd maar 6 punten gegund en ook aanvallend was het dik in orde. Met een kwartstand van 24-6 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In het tweede kwart was te zien dat sommige spelers duidelijk vermoeid waren en niet de scherpte hadden die enkele dagen daarvoor nog aanwezig was. Amsterdam gooide nog wat kolen op het vuur, ging hard verdedigen en dat leidde tot wat irritatie bij enkele spelers. Na een incident tussen Arvin Slagter en Aron Royé haalde coach Braal verstandig Arvin naar de kant terwijl zijn collega aan de andere kant Royé gewoon in het veld liet staan. Dat pakte wonderwel goed uit voor de Amsterdammers, want vooral door enkele bommetjes van Aron kwam Amsterdam weer dichterbij en werd de rust bereikt met een iets dragelijker stand voor de bezoekers: 41-30.

In het derde kwart was het business as usual voor Donar. Het bleef een rommelige wedstrijd waarin de scheidsrechters soms moeite hadden om de controle te houden, maar Donar bleef goed bij de les en liep gedecideerd uit naar 62-41. Toen in het laatste kwart, bij een voorsprong van bijna 30 punten en nog vier minuten te spelen, duidelijk was dat de winst de Groningers niet meer kon ontgaan mocht de starting five gaan rusten en konden de bankspelers de wedstrijd naar een goed einde brengen. Al met al niet de beste wedstrijd van Donar, maar de overwinning kwam nooit in gevaar en de 3560 toeschouwers kregen toch voldoende spektakel te zien om tevreden naar huis te gaan. 

Aanstaande dinsdag speelt Donar alweer een thuiswedstrijd en dan staat er aanzienlijk meer op het spel. In de kwartfinale van de NBB Beker speelt Donar twee wedstrijden tegen Leiden, de return wordt donderdag in Leiden gespeeld. Zaak voor Donar om thuis met zo'n groot mogelijke marge te winnen om met een gerust gevoel naar Leiden af te reizen. Het belooft een spannende wedstrijd te gaan worden!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS