Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 12 15 11 23
Uit 10 21 19 18
6
1
-
6
8
thuis uit
61 punten 68
15 fouten 21
7 steals 10
39 rebounds 29

Mooi was het niet in Zwolle, maar overtuigend wel en dus gingen de punten mee in de tas naar Groningen.

Landstede basketbal, dat moest aantreden zonder J.T. Tiller (familieomstandigheden), had besloten de huid duur te verkopen. Donar moest als favoriet aantreden, maar wist dat de Zwolse furie klaarstond voor actie.

In het redelijk gevulde Landstede sportcentrum droegen slechts weinigen blauw. Blijkbaar hadden maar enkele tientallen Groningers de moeite genomen naar de Overijsselse hoofdstad af te reizen.

Donar vloog met een 0-8 uit de startblokken, maar rekende zich ten onrechte rijk. De Zwolse defensie sloot daarna als de spreekwoordelijke bus. Geholpen door wat Groningse slordigheden kon Landstede terugkomen en zelfs een voorsprong nemen dankzij driepunters van Olaf Schaftenaar (12-10).

In het tweede kwart begon vooral Zwolle sterk. Donar knokte, gaf niet op, maar kon niet goed terug in de wedstrijd komen. Achtereenvolgens twee gemiste vrije worpen, een persoonlijke fout, een loopovertreding en een aanvallende fout waren allemaal gevalletjes waar het Groningse publiek enige twijfels bij had, maar die wel allemaal de kant van Landstede op vielen. Even later wist Donar dan toch balverlies bij de tegenstander af te dwingen en dat deed het momentum kantelen naar de Groningers. Aanvallen werden beter afgemaakt en dat zorgde ervoor dat Donar van 20-13 uiteindelijk kon gaan rusten met een 27-31 voorsprong.

Na de pauze zette het wat verzorgdere spel door. Donar kreeg wat meer grip op de aanval, terwijl Landstede bleef steken op incidenteel succes. Ondanks de 38-50 achterstand bleef Zwolle sterk aandringen en het de Groningers nog steeds moeilijk maken.

Ondanks de in het laatste kwart af en toe sterk acterende Nick Oudendag, wist Donar het opgebouwde verschil aardig in stand te houden. Het kwart was op z’n best rommelig te noemen. Landstede vocht voor wat het waard was, zag Drew Smith geblesseerd afhaken en Drago Pasalic z’n vijfde P krijgen, maar het mocht allemaal niet baten. Donar sleepte de wedstrijd keurig en professioneel over de streep, zonder zelf groots te hebben gespeeld.

Vooral Lance Jeter(17p, 4 ast), Sean Cunningham(16p) en Chase Fieler (13p, 8rb) konden op een goede wedstrijd terugkijken. De grieperige Drago Pasalic kon vandaag geen indruk maken, maar werd naar behoren vervangen door Drew Smith (10p, 6rb).

De ploeg kan nu even gaan uitrusten en zich voorbereiden op de zware wedstrijd van aanstaande woensdag. Om 20:15 uur wordt de bal opgegooid voor een match die u niet mag missen!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS