Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 18 18 19 26
Uit 13 18 16 31
8
1
-
7
8
thuis uit
81 punten 78
17 fouten 27
11 steals 10
42 rebounds 32

Donar heeft zichzelf een goede dienst bewezen door ook thuis te winnen van het Portugese Benfica. In een ultraspannende wedstrijd was er een overtime nodig om tot een beslissing te komen: 81-78.

Donar speelde vandaag minder goed dan afgelopen zaterdag tegen Leiden en zeker minder goed dan vorige week in het verre Siberië waar BC Enisey met duidelijke cijfers werd verslagen. De amusementswaarde van de wedstrijd tegen Benfica was er echter niet minder om, in tegendeel. Ruim 3100 toeschouwers zaten praktisch de hele wedstrijd op het puntje van hun stoel en werden getrakteerd op een wedstrijd die bol van spanning en emotie stond. Na de reguliere speeltijd stond het scorebord op 69-69 en was er een verlenging noodzakelijk om uiteindelijk de winnaar aan te wijzen. Beide coaches waren het er na afloop over eens dat die overwinning net zo gemakkelijk naar Benfica had kunnen gaan maar uiteindelijk was Donar de meest gelukkige en kon het een ovationeel applaus van het dankbare Groninger publiek in ontvangst nemen. 

Nadat het in de eerste helft gelijk op ging leek Donar na rust eindelijk een definitief gat te slaan door de stand via een 11-0 run op 47-35 te zetten. Benfica toonde echter karakter en vocht zich weer terug in de wedstrijd, onder meer door drie achtereenvolgende 'onmogelijke' driepunters van guard Derek Raivo. Zoals het hele seizoen al, liet Donar zich niet gek maken maar bleef het goed verdedigen en zo ontstond een puntje-puntje wedstrijd die tot het eind van het laaste kwart, én daarna, spannend bleef. 

Man van de wedstrijd was zonder twijfel Lance Jeter. The General strooide met schitterende passes, vergat ondertussen niet zelf te scoren en schoot koel de uiteindelijke beslissende vrije worpen raak. Jason Dourisseau was vooral verdedigend weer van grote waarde en ook Chase Fieler speelde een prima wedstrijd (double-double met 17 punten en 11 rebounds) maar zal nog wel even terugdenken aan een ongelukkige pass die zijn team bijna de wedstrijd kostte. Ook Sean Cunningham speelde een goede wedstrijd en is misschien wel aan het beste seizoen uit zijn carriere bezig. 

Door het resultaat van vanavond houdt Donar zicht op kwalificatie voor de achtste finales. Er is echter nog alles mogelijk in deze poule, Donar kan eindigen als eerste, tweede of derde. Eén ding is zeker: om een reële kans te houden op een vervolg van het Europese avontuur zal er ook volgende week woensdag gewonnen moeten worden wanneer het Bulgaarse Lukoil Academic op bezoek komt in Groningen. Ook deze wedstrijd belooft weer een kraker te gaan worden!

Voorafgaand aan de wedstrijd betuigde het Groninger publiek de onlangs overleden scheidsrechter Frans Harryvan eer door een minuut stilte. Een indrukwekkend moment waarvoor de familie van Frans achteraf liet weten zeer dankbaar te zijn.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS