Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 27 22 28 24
Uit 23 22 18 14
1
0
1
-
7
7
thuis uit
101 punten 77
17 fouten 22
10 steals 10
43 rebounds 29

Donar deed vandaag prima zaken in de DBL competitie. Aartsrivaal Leiden werd met 101-77 ruim verslagen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was de grootste zorg of de spelers van Donar voldoende fit zouden zijn om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Na de uitstekende prestatie van de Groningers in het verre Siberië kon het niet anders, of er moest sprake zijn van enige vermoeidheid binnen het team. Volgens coach Braal was dit ook wel het geval, maar desondanks was de motivatie, wilskracht én de klasse van Donar voldoende om Leiden met een ruime nederlaag naar huis te sturen.

In de eerste helft konden de Leidenaren nog redelijk in het spoor blijven van Donar, al moet gezegd worden dat dit vooral dankzij afstandsschoten van pointguard Lee en Rogier Jansen kwam. Beide spelers zorgden met verre driepunters er voor dat de marge niet al te groot werd maar ook toen was al duidelijk de Donar vandaag de betere ploeg was. Vooral inside was Donar, met Fieler, Smith en Pasalic, de tegenstander zowel scorend als reboundend veruit de baas. Toen Donar na rust de verdediging van Lee overliet aan Jason Dourisseau kon Leiden vanaf dat moment eigenlijk alleen maar toekijken hoe Donar verder en verder uitliep. Dezelfde Dourisseau speelde ook aanvallend een belangrijke rol en werd uiteindelijk zelfs topscorer voor zijn team. Ook Andrew Smith speelde vandaag erg goed, de Amerikaan rebounde en scoorde gemakkelijk en vergat daarnaast niet om het 3700 koppige publiek te trakteren op zijn specialiteit, de dunk. Sean Cunningham laat al wekenlang zien in goede vorm te verkeren en ook Drago Pasalic en Arvin Slagter haalden een ruime voldoende. 

Donar heeft ten opzichte van Leiden inmiddels een marge van 10 punten op de ranglijst en verstevigde door deze belangrijke overwinning de koppositie. Tijd om lang na te genieten van deze overwinning is er niet, aanstaande dinsdag komt het Portugese Benfica op bezoek (aanvang 19:00u!) en kan Donar bij winst in de race blijven voor een plaats in de achtste finales van de Fiba Europe Cup.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS